El ministre d'Indústria va parlar aquest dijous de l'arribada de Chery per fabricar a la Zona Franca de Barcelona i, si bé va admetre que l'acord està molt proper, va ser caut i no va voler donar-lo per tancat, quelcom recomanable en una negociació, quan les parts encara estan assegudes polint serrells, i que difereix del que ha fet alguna altra part en aquest assumpte. Hereu, a més, ha obert la porta que el fabricant xinès s'emporti fons del PERTE si produeix a Barcelona, cosa que sens dubte facilitarà l'acord.

Ester Capella

Ester Capella

El Govern va presentar aquest dijous la seva proposta d'ampliació de l'aeroport del Prat, que ha resultat ser l'ampliació només de terminals, però no de les pistes. Proposa canviar els usos només a l'estiu durant unes hores, cosa que, segons els experts consultats, no resol el problema, és estacional i compta amb oposició veïnal. L'opció d'Ester Capella, per tant, està molt lluny de ser una solució i, a més, no agrada ni a la resta de partits ni al Govern ni als empresaris.

Ola Källenius

Ola Källenius

Mercedes-Benz ha cridat a revisió al voltant de 341.000 vehicles a tot el món per risc d'incendi. Els models afectats del grup alemany que presideix Ola Källenius són els GLE i GLS fabricats entre els anys 2017 i 2023 i s'ha de revisar una connexió del terminal d'un cable de la presa de terra de 48 volts, que podria haver-se deixat anar durant el procés de muntatge i provocar un incendi.