"No hi ha cap raó per la qual un cable defectuós o un ventilador trencat obliguin a comprar un producte completament nou". Frans Timmermans, vicepresident executiu responsable del Pacte Verd Europeu, justifica d'aquesta manera la filosofia del nou paquet normatiu proposat per la Comissió Europea per promoure la reparació de més productes electrònics, mòbils inclosos, davant la cultura de l'utilitzar i tirar. La proposta obliga els fabricants a garantir als consumidors opcions senzilles i barates per reparar productes tècnicament reparables dins dels seus primers deu anys de vida.

Luca de Meo

Luca de Meo

L'ombra de la sospita torna a projectar-se sobre el sector automobilístic europeu. Un nou estudi sobre emissions contaminants de vehicles ha detectat nivells d'òxid de nitrogen (NOx) per sobre dels permesos en ni més ni menys que el 77% de les mostres analitzades a tot Europa, després de la qual cosa podria amagar-se una conducta irregular per distorsionar els resultats en alguns dels cotxes analitzats. La gravetat del revelat pel Consell Internacional del Transport Net (ICCT), autor de l'estudi, requereix una resposta convincent de l'Associació Europea de Fabricants d'Automòbils (ACEA) que lidera Luca de Meo.

Luis Planas

Luis Planas

El ministre d'Agricultura, Luis Planas, va cridar aquest dimecres l'atenció sobre la gravetat que suposa la falta de relleu generacional clar per a un terç dels treballadors que actualment treballen en l'agricultura o la ramaderia a Espanya. La seva crida perquè els joves s'interessin per aquest sector estratègic és encomiable, però no és menys cert que per atreure l'interès de potencials treballadors fa falta una mica més que una invitació, sobretot crear les bases per al desenvolupament de carreres professionals en condicions dignes. D'això depèn el complimento de reptes com alimentar tota la població, aconseguir una dieta sana i construir un model sostenible d'alimentació a nivell mundial.