Juan Carlos Escotet, president d'Abanca, ja ha trobat el soci que buscava per a Nueva Pescanova. L'acord amb l'empresa canadenca Cooke per al traspàs del 80% de la seva participació en la conservera dos anys després de fer-se amb el 100% del capital suposa complir el compromís de trobar un soci industrial solvent sense perdre la seu de l'empresa, que es mantindrà en Vigo, ni la reconeguda marca.

Rafael del Pino

Rafael del Pino

El tancament de files que els accionistes de Ferrovial van escenificar en la junta d'accionistes d'aquest dijous en la qual es va aprovar el trasllat de l'empresa als Països Baixos reforça el president de Ferrovial, Rafael del Pino, en el seu pols davant del Govern, que en les últimes hores ha redoblat la pressió dels accionistes per influir en el seu vot. No obstant això, del Pi erra amb la seva insistència a sembrar dubtes sobre la seguretat jurídica d'Espanya o les "incerteses" per cotitzar als EUA si es quedés a Espanya.

Giorgia Meloni

Giorgia Meloni

La inesperada decisió de la primera ministra italiana, Giorgia Meloni, de destituir el CEO d'Enel com a part d'un conjunt de canvis en diverses empreses participades per l'Estat, ha deixat en l'aire l'estratègia de Endesa, de la qual Enel controla el 70% de l'accionariat. La manera en què Meloni ha dut a terme la destitució de Francesco Starace com a primer executiu de l'energètica italiana a penes uns dies després d'haver rebut a Itàlia el president espanyol, Pedro Sánchez, resulta com a mínim un gest poc elegant davant del seu homòleg, tenint en compte que es tracta de firmes estratègiques per als seus respectius països.