La cadena d'hamburgueses Vicio ha tancat una ronda de 17 milions d'euros liderada per Iris Ventures i en la que també han participat les societats de Barlon Capital, que compta amb els futbolistes Leo Messi i Antoine Griezmann entre els seus accionistes. La firma barcelonina fundada per Aleix Puig i el seu soci Oriol de Pablo té l'objectiu d'expandir-se en l'àmbit nacional al llarg d'aquest any i acabar el 2023 amb locals a deu noves ciutats, més enllà d'ampliar plantilla i duplicar la facturació.

"Estem molt satisfets amb el resultat d'aquesta operació, ja que suposa una injecció d'energia per a la companyia. L'entrada de nous inversors de reconegut prestigi no només suposa una validació del nostre plantejament i model de negoci, sinó que a més permet a Vicio fer un salt de nivell i situar-se com un dels players de referència al sector", ha assenyalat l'emprenedor després d'aixecar els 17 milions d'euros.

Per la seva part, Montse Suárez, fundadora i Managing Partner d'Iris Ventures, ha destacat que "des d'Iris Ventures ens fa molta il·lusió poder acompanyar a uns fundadors com l'Aleix i l'Oriol a la seva visió de revolucionar el mercat espanyol del fast food amb un concepte innovador, apostant per un producte de primera qualitat, la digitalització del servei i el poder de la marca Vicio, una marca culturalment rellevant, amb una personalitat que connecta i uneix la seva comunitat".

Vicio aposta per l'obertura de restaurants

De fet, aquesta setmana Vicio aterrarà a Saragossa i pròximament ho farà a dues ciutats andaluses que encara no ha revelat. L'empresa va aterrar a Madrid a començaments de l'any passat a través del delivery i actualment compte amb 15 espais repartits entre Barcelona i Madrid. "El creixement a Barcelona i, sobretot, l'acollida que hem tingut a Madrid, ens converteix en una de les marques del món del delivery de més creixement a Espanya", va comentar Puig després de l'aterratge a la capital. En el full de ruta de la companyia hi ha acabar el 2023 amb una desena de punts més i superar la barrera dels 30 locals, encara que el seu principal canal de vendes és l'online, que copa pràcticament la totalitat de la facturació amb més d'un 90%.

Rumb als 40 milions de facturació

Més enllà de l'obertura de restaurants, Vicio espera facturar més de 40 milions d'euros aquest any, el doble que el 2022, quan va tancar amb 19,5 milions d'euros de vendes, acabar amb més de 800 treballadors, davant els 430 que té ara.

Aleix Puig, fundador de Vicio, va guanyar la setena edició de Masterchef i tenia clar en acabar el concurs que volia fer un projecte "en gran". Nascut a Manresa fa 29 anys, durant la pandèmia va pensar a fer un negoci de delivery. Va arrencar amb les tapes a domicili, però no va funcionar. Més tard va provar sort amb les hamburgueses i a finals de 2020 va llançar Vicio de la mà d'Oriol de Pablo, el seu soci.