Què cobra el meu millor amic? I el meu cap? Quants diners es deu embutxacar un directiu d'una gran multinacional? Amb l'objectiu d'acabar amb la bretxa salarial entre candidats i d'aconseguir captar i retenir talent a base d'unes condicions laborals justes va néixer TalentUp, una start-up que analitza milers d'ofertes de feina per obtenir les dades salarials de cada companyia. A través de big data la firma té en compte múltiples ofertes de feina per obtenir informació dels diferents sous i veure els canvis que es produeixen al mercat en temps real. 

Com funciona? "Ens dediquem a agafar dades de talent i de salaris de multitud de plataformes web com poden ser Linkedin o Infojobs. Aquesta informació la processem, li donem sentit i l'acabem posant al nostre portal", comenta Albert Mercadé, un dels treballadors del negoci en una entrevista amb ON ECONOMIA. A la pàgina web es poden veure més de 240 posicions de 90 ciutats de tot el món per conèixer quin és el salari de cada perfil a cada ubicació. "Tenim perfils periodístics, de màrqueting o del camp de l'advocacia. Al final el nostre client potencial són les empreses, perquè aquestes puguin oferir salaris que s'ajustin al mercat per poder competir pel talent i augmentin la seva retenció", afegeix. 

Informació sobre els salaris, els beneficis de la posició i les bonificacions

"Com que no totes les companyies poden pagar el que el mercat està demanant, amb la plataforma poden saber els desajustaments que ofereixen i d'aquesta manera es poden adaptar". Més enllà de la informació dels sous, TalentUp també proporciona detalls sobre l'oferta i la demanda de cada rol, els beneficis de cada posició i les bonificacions que ofereix cada empresa. 

¿Amb quina finalitat vau llançar la start-up? "Al mercat hi havia una necessitat molt gran perquè avui en dia els equips de recursos humans es dediquen a obrir excels i mirar Glassdor i Linkedin, entre altres portals. Un cop han recopilat les dades, els treballadors estan esgotats i el resultat no és massa acurat", aporta. "Nosaltres proposem una solució completa, dades de multitud d’empreses i oferim una plataforma on tot es pot consultar en un parell de clics. Ho actualitzem cada dues setmanes. L'oferta i la demanda canvia molt i molt de pressa i cal tenir la informació actualitzada constantment", assenyala Mercadé. ¿I d'on traieu aquesta informació? "Nosaltres no demanem dades de ningú, les recollim d'internet perquè solen ser públiques", indica. 

TalentUp

TalentUp

Cerques gratuïtes pels usuaris registrats

A més, Mercadé agrega que qualsevol persona que vulgui es pot registrar a la seva pàgina web i dur a terme cinc cerques gratuïtes cada mes. "Aquest usuari no podrà accedir a tota la informació, però sí que podrà conèixer moltes coses d'aquell negoci". Per a les companyies interessades els preus van dels 199 euros fins als més de 400 euros, tot i que la start-up ofereix descomptes als negocis emergents i a les ONG, entre altres.

TalentUp va néixer amb una inversió inicial mínima de la mà de Jordi Arcas i ha anat creixent de forma orgànica. "Mai hem buscat rondes de finançament i tampoc és el nostre objectiu. La filosofia de la firma és ser rendibles des dels inicis i anar-nos fent grans".