Angels, societat d'inversió de Juan Roig pertanyent a Marina de Empresas, ha invertit a Life Extension (LifeX) Ventures, fons de 100 milions de dòlars capitanejat per l'emprenedor i inversor valencià Iñaki Berenguer. LifeX Ventures, liderat pels científics reconvertits en emprenedors i inversors Iñaki Berenguer i Amol Sarva, inverteix en empreses de programari centrades en la prolongació de la vida de les persones (sector biosalut perquè les persones visquin 20 anys més) i del planeta (sector climàtic). El fons té l'objectiu d'impulsar entre 30 i 45 empreses tecnològiques dels EUA i Europa.

Iñaki Berenguer, nascut a Mur (Alacant), va estudiar Enginyeria de Telecomunicacions a la Universitat Politècnica de València (UPV), compta amb un màster i doctor en Enginyeria per la Universitat de Cambridge i és MBA al Massachusetts Institute of Technology (MIT). Entre 2008 i 2022 va fundar tres destacades start-ups que posteriorment va vendre: Pixable, Contactive i Coverwallet.

"Invertim en LifeX Ventures perquè la lidera Iñaki Berenguer, un emprenedor valencià que s'ha fet a si mateix i és exemple a seguir. A més, volem destacar que l'Iñaki ja ha invertit a títol personal en start-ups impulsades a Marina de Empresas", afirma Pepe Peris, director general d'Angels.

Intel·ligència artificial per millorar la vida de la gent

Iñaki Berenguer participa directament i indirectament en start-ups impulsades per Lanzadera, com Geoblink, Paack o Goin, i en companyies participades per Angels com Criptan. "Des de LifeX invertim en emprenedors que estan creant una nova onada d'empreses tecnològiques amb el potencial de millorar i estendre la vida de les persones i del planeta --comenta Berenguer--. La mateixa tecnologia d'intel·ligència artificial que optimitza el que et mostra Instagram es pot utilitzar per dissenyar la pròxima teràpia mèdica per curar-te o per minimitzar el consum d'energia del teu carregador de cotxe. I estem orgullosos de poder comptar amb Juan Roig com a soci en la recerca i suport a aquests emprenedors".

Pol d'emprenedoria

La societat d'inversió Angels forma part, juntament amb EDEM Escola d'Empresaris i la incubadora i acceleradora de start-ups Lanzadera, del pol d'emprenedoria Marina de Empresas. Es tracta d'una iniciativa de Juan Roig situada a la Marina de València que té la missió de formar, assessorar i finançar als emprenedors d'avui i del futur i que constitueix una aposta per la creació de riquesa, l'ocupació i el foment de la cultura de l'emprenedoria.

Angels té per objectiu invertir en emprenedors per desenvolupar empreses sostenibles i connectar-los amb inversors. Ofereix un model de gestió basat en el Model de Qualitat Total, la seva xarxa de contactes, així com tota la infraestructura necessària per acompanyar l'emprenedor, començant per les instal·lacions situades a Marina de Empresas. Des del seu naixement, Angels ha invertit més de 35 milions d'euros en 47 empreses. En l'actualitat són 34 les empreses participades.