Angels, societat d'inversió de Juan Roig, ha liderat una ronda de mig milió d'euros a la fintech Weath Reader. La start-up ha desenvolupat una aplicació que proporciona accés estandarditzat i en temps real a qualsevol mena d'actiu financer en poder de qualsevol entitat. A la injecció de capital també hi han participat Tres Coronas, Itnig, Waterhole Ventures i diversos business angels.

David Lozano, CEO de Wealth Reader, va ser fundador i directiu d'Afterbanks, fintech impulsada per Lanzadera, acceleradora també de Juan Roig, i invertida per Angels la tecnologia del qual permet extreure i agregar dades de diferents bancs en temps real i iniciar pagaments instantanis i segurs. L'empresa va ser venuda a Indra l'octubre de 2019.

Wealth Reader llegeix i estandarditza informació bancària

El canvi regulador que a la Unió Europea fa tres anys va fer accessible va quedar limitat a la lectura d'informació de comptes bancaris. Wealth Reader atén la necessitat de completar la informació patrimonial, havent desenvolupat una plataforma que llegeix i estandarditza la informació complementària, com són les carteres de fons i accions o actius immobiliaris. Els primers 100 connectors cobriran les principals entitats de diverses geografies, dels quals Wealth Reader ja connecta amb els principals bancs d'Espanya: Andbank, Bancamarch, Bankinter, BBVA, Caixabank, ING, Renda 4 Banc, Sabadell, Santander i Tríodes Bank.

"Fins ara existien solucions que utilitzaven aquesta informació per automatitzar activitats com la concessió de préstecs o la creació d'eines d'anàlisi i reporting financer, però d'una forma imprecisa perquè no podien accedir als actius financers de diferents comptes corrents. Wealth Reader és el proveïdor d'OpenBanking que ofereix la connectivitat amb bancs i altres entitats més fiable i amb més qualitat de la dada, el que inclou la informació sobre inversions", ha explicat David Lozano.

Personalització del producte

Per aconseguir-ho, la plataforma està col·laborant amb clients per ajudar-los a millorar el producte per a cada tipologia del client al qual es dirigeix, ja siguin desenvolupadors de programari per a family offices, start-ups o banca d'inversió. "Aquesta ronda d'inversió, en la qual tinc la fortuna de rebre de nou el suport d'Angels, ens permetrà fer créixer l'equip i així poder perfeccionar el producte per a cada client", ha afirmat el CEO de la fintech.

"Invertir a Wealth Reader és un exemple que reflecteix que Angels inverteix en números 1; no en idees o projectes, sinó en persones. Coneixem el David Lozano des de fa temps i tornem a invertir en ell, som conscients de la seva capacitat de visió i execució liderant fintechs disruptores que aporten un valor diferencial als seus clients", ha destacat per la seva part Pepe Peris, director general d'Angels.