Sabadell ha invertit prop de 1.200 milions d'euros a través de BStartup en l'última dècada. L'acceleradora d'empreses emergents del banc català, que inverteix en empreses innovadores, tecnològiques i digitals, ha entrat en el capital de 177 companyies emergents en els seus 10 primers anys de vida, mentre s'ha convertit en banc per a més de 4.500 noves empreses.

En una encontre celebrat aquest dilluns en la Fundació Joan Miró de Barcelona, el director general de Banc Sabadell, Carlos Ventura, ha recordat que el servei de BStartup va arrencar el 2013 en "un moment complicat" per la crisi financera i que el projecte ha aconseguit consolidar-se deu anys més tard acompanyant les empreses. "Volíem ser el banc de les grans empreses del futur".

Segons Ventura, BStartup segueix tres línies d'actuació: l'especialització per ser el banc de les empreses emergents, la necessitat de capital i la inversió, i la creació d'espais perquè els empresaris puguin compartir els seus projectes, recull Europa Press.

Per la seva part, la directora de BStartup de Banc Sabadell, Yolanda Pérez, ha analitzat que actualment el projecte es troba en "un moment molt dolç" d'expansió i consolidació, i ha augurat que els propers deu anys seran "molt interessants" i que s'haurà de valorar el rol de la tecnologia en els negocis.