La start-up Luzia, l'assistent d'intel·ligència artificial (IA) integrable a WhatsApp i Telegram, ha captat 9,5 milions d'euros en una tercera ronda d'inversió, sis mesos després del seu llançament. L'operació ha estat liderada per inversors i fons de capital de risc com l'exjugador i president de Gasol16 Ventures, Pau Gasol, o Khosla Ventures. Amb aquesta nova injecció de capital, l'empresa acumula una inversió total de 12,2 milions d'euros.

Aquesta nova injecció de capital permetrà a la start-up desenvolupar noves funcions per a "optimitzar la qualitat" dels seus serveis i l'experiència d'usuari, a més d'escalar la tecnologia a nous països. A Espanya, per la seva part, dedicarà la inversió a atreure talent per a potenciar l'equip de desenvolupadors i experts en IA. La ronda també permetrà impulsar el creixement d'usuaris a Espanya, on Luzia acumula un milió d'usuaris i 35 milions de preguntes per xat. Així mateix, l'empresa confia que amb els nous fons podrà "mantenir el lideratge" en els seus principals mercats, és a dir, Espanya, l'Argentina, Mèxic, el Brasil i Colòmbia.

Intel·ligència artificial "per a tothom"

Álvaro Higes, CEO de Luzia, ha assegurat després de l'operació que "aquesta inversió és un pas significatiu per a assolir la missió de Luzia: fer arribar el poder de la intel·ligència artificial a més persones i reduir la bretxa tecnològica al món perquè ningú quedi enrere en aquesta revolució. Volem que Luzia sigui el millor assistent personal a tot el món, que permeti a les persones descobrir i aprofitar el poder de la IA per a simplificar les seves tasques, augmentar la productivitat, trobar noves inspiracions i explorar noves opcions d'oci per a gaudir amb amics i familiars".

La nova ronda de capital ha estat liderada pel fons de Silicon Valley Khosla Ventures i ha comptat amb el suport de l'exjugador i president de Gasol16 Ventures Pau Gasol, Abstract Ventures, FJ Labs, Globo Ventures, a més d'altres inversors individuals. Actualment, Luzia també compta amb el suport del fons A* de Silicon Valley i diversos business angels que van participar en rondes anteriors.

Pau Gasol, per la seva part, ha afegit que "és un immens orgull ser part de Luzia, un projecte innovador amb la noble missió de fer més accessible la intel·ligència artificial per a totes les persones al voltant del món. Tots mereixem tenir accés a aquesta tecnologia transformadora que ens permet millorar el nostre dia a dia, i és la nostra missió conjunta fer que això sigui una realitat. No vaig dubtar quan em van presentar aquest projecte, ja que és en iniciatives com aquesta on veig el futur i el progrés. Estic convençut que aquesta injecció de capital no sols impulsarà el creixement de Luzia, sinó que també permetrà millorar el servei als usuaris i expandir la IA a més persones, impactant de manera positiva i tangible en les seves vides quotidianes". 

Luzia resol dubtes i ofereix recomanacions

Luzia és un assistent intel·ligent integrat a WhatsApp i Telegram que compta amb més de 17 milions d'usuaris a tot el món. A la plataforma els usuaris poden xatejar amb Luzia, en l'idioma local de cada país, com si fos un contacte més. Luzia resol dubtes i ofereix recomanacions de tota mena de manera ràpida i precisa, redacta textos, genera imatges en temps real, tradueix informació a centenars d'idiomes, transcriu àudios, dona informació meteorològica en temps real i entaula converses profundes i complexes. 

Des del seu llançament l'abril passat, l'assistent intel·ligent ha rebut 880 milions de preguntes; 47 milions de preguntes d'àudio; ha transcrit 7,5 milions de missatges d'àudio a text i ha generat més de 3 milions d'imatges.