Partint de la importància del mètode, el factor crític de la innovació són les persones, els seus valors, el seu talent i el seu compromís. Són les persones que fan possible la innovació i d'això se'n parla poc. Per tant, l'art d'innovar és l'art de descobrir persones i entitats que comptin amb habilitats i inquietuds per posar-ho en marxa. Innovar és una dinàmica que exigeix estimular els nostres equips i alhora detectar les capacitats externes que ens ajudin al llarg del procés. Perquè és molt més interessant i possiblement rendible veure més enllà i entreveure el que d'altres no veuen, i com diu la dita: quatre ulls veuen més que dos. I tot això passa per l'activació de capacitats, experiències i punts de vista diversos que completin els nostres i si és possible els qüestionin.

Arribats a aquest punt podem reflexionar sobre el següent. En quin tipus de moment innovador estem en el terreny personal? Ens queda lluny, això, d'innovar? I en l'àmbit corporatiu, com està la nostra organització? I l'equip? Comptem amb innovadors a les nostres files o més aviat ens envoltem de persones que prefereixen les coses com estan? Coneixem altres entitats amb les quals podem col·laborar i sumar capacitats?

Dit d'una altra manera: sense mata no hi ha patata. Perquè l'espurna prengui, les organitzacions han d'estar preparades i això depèn que tots i cadascun de nosaltres ho estiguem. I l'essència és que l'espurna simplement s'esdevé. Tal com ens explica Juan Ferrer al seu llibre No salgas de tu zona de confort, quan les persones són les protagonistes, sabem com estan, què necessiten, les cuidem i abordem els seus problemes, els donem veu i les escoltem, és clar, obrim i estimulem l'espai a la iniciativa.

No parlo només de detectar les fortaleses, també és clau abordar les debilitats. És essencial establir les bases per abordar la felicitat en les nostres empreses molt abans que estimular espais per descobrir persones amb potencial innovador. En paraules de Marian Rojas, són persones vitamina amb esperit innovador. I això passa per comptar amb els millors, sí, els millors. No importa si estan en el consell de direcció o no. Són els millors perquè fan molt bé la seva feina i tenen el talent per portar l'organització més enllà. I tot això amb una alta dosi d'ambició i convenciment de l'èxit en la superació de la dificultat. Gestionant els temps i les oportunitats, perquè quan s'arriba el primer no tot són avantatges. El secret és que, encara que la innovació sigui un mandat avui dia, no podem imposar-la en les nostres vides ni de bon tros en les nostres empreses. Perquè, en el fons, no ens agrada assumir riscos i el canvi davant el que ens inquieta.

La disrupció, la creació de nous models de negoci i la innovació radical necessiten una aposta també radical pel desenvolupament del talent i la cooperació radical més enllà del nostre context habitual

Per això necessitem connectar-nos amb les capacitats d'innovació oportunes i crear aliances amb objectius molt clars. Per veure més enllà del revolt no val la intuïció, cal comptar amb coneixement i les capacitats tecnològiques d'entitats que en saben, i molt, d'innovació, com els centres tecnològics i d'investigació. Perquè necessitem ajuda per imaginar escenaris i territoris amb un alt grau d'incertesa i col·laborar és clau per activar la capacitat sostinguda de creació d'escenaris i l'anticipació estratègica en les nostres empreses i organitzacions. La disrupció, la creació de nous models de negoci i la innovació radical necessiten una aposta també radical pel desenvolupament del talent i la cooperació radical més enllà del nostre context habitual. Només així aconseguirem organitzacions i empreses reeixides que aconsegueixin canviar radicalment el món.

Pel camí esquivarem obstacles, i molts, haurem de gestionar forçosament la por, la frustració i la crítica. Perquè els qui creiem en això no ho fem amb un focus únic en l'èxit econòmic, ho fem perquè és el camí per fer de la nostra economia i societat un món millor.

Per tant, aquesta reflexió és una crida a l'acció. Necessitem entreveure i enamorar-nos dels reptes que ens proposa un món dinàmic i incert, que ens crida necessàriament l'acció com a ciutadania i professionals. I aquesta acció emana de la inspiració que som capaços de transmetre a les persones i entitats que ens envolten. És una fórmula per construir en les nostres organitzacions que passa per activar i reconèixer la curiositat, la il·lusió, la inquietud, la disconformitat i el desassossec. Es tracta de l'acció per damunt de tot ja que el gran repte és comptar amb una societat de "faedors" apassionats que estiguin disposats a crear solucions innovadores per fer un nou món possible i millor.