Banco Santander i Google han aconseguit un acord per oferir formació gratuïta en Intel·ligència Artificial (IA) destinada a majors de 18 anys de qualsevol país. El curs Santander | Google: Intel·ligència Artificial i Productivitat, que s´estrena avui a la plataforma Santander Open Academy en espanyol, anglès i portuguès, permetrà als usuaris aprofitar el potencial que ofereix aquesta tecnologia per aplicar-lo tant en la seva vida laboral com personal. Millorar la productivitat, adquirir coneixements bàsics i desenvolupar les habilitats necessàries per automatitzar tasques, generar idees i resoldre problemes de forma més eficient seran alguns dels resultats obtinguts amb aquesta formació.

Per Rafael Hernández, director global adjunt de Santander Universidades, “està fora de tot dubte que la IA està revolucionant el nostre dia a dia, especialment els entorns laborals amb un impacte directe en la creació de noves oportunitats i perfils professionals. Aquest curs suposa una important aportació d'eines per millorar competències professionals, generant una competitivitat laboral més gran i una adaptació efectiva a les demandes del mercat actual i futur”. 

"Estem molt contents d'associar-nos amb Banco Santander per oferir aquesta formació gratuïta i accessible sobre IA a qualsevol persona, a qualsevol lloc del món" , ha afegit Covadonga Soto, directora de Màrqueting de Google Espanya i Portugal. "Aquesta col·laboració reflecteix el nostre compromís compartit de democratitzar l'educació a IA i empoderar les persones amb les habilitats que necessiten per prosperar a l'era digital. Creiem que en fer que el coneixement i les eines d'IA estiguin disponibles per a totes les persones, podem desbloquejar noves oportunitats per al creixement personal i professional”.

Contingut del curs

El curs ofert per Banco Santander i Google està dissenyat per ser accessible a tothom, independentment de la seva experiència tècnica prèvia. S'imparteix en un llenguatge senzill i directe, facilitant la comprensió dels conceptes fonamentals de la IA i la creixent influència que té en el món laboral. Els participants adquiriran les següents habilitats i coneixements:

  • Fonaments de la IA: Comprendran els principis bàsics de la intel·ligència artificial i com està transformant diversos sectors.
  • Aplicacions pràctiques de la IA: Aprendran a utilitzar eines de IA com Gemini, de Google, per optimitzar la seva productivitat a la feina diària.
  • Creació de peticions efectives : Desenvoluparan la capacitat de generar peticions clares i precises per obtenir els millors resultats de les eines de IA.

Aquest curs és una oportunitat única perquè professionals de tots els àmbits es familiaritzin amb la IA i adquireixin habilitats pràctiques per aprofitar el seu potencial a la seva vida laboral. En acabar, els usuaris rebran un certificat que acreditarà la formació rebuda.