Aunoa ha guanyat la primera edició del concurs de Projectes d’Intel·ligència Artificial de Renfe. L’objectiu d’aquesta iniciativa és detectar solucions tecnològiques innovadores que impulsin la transformació digital i millorin el servei. La proposta de l’empresa amb seu a València ha superat, a la fase final del concurs, a NTT Data i Minsait-Indra.
Des del Laboratori d’Intel·ligència Artificial de la companyia ferroviària es van definir sis reptes estratègics en àmbits clau com la mobilitat, la gestió operativa i l’experiència del viatger.
Entre aquests desafiaments hi havia la creació d’un assistent digital per a empleats, sistemes d’informació en temps real, aplicació de la IA en manteniment, suport al centre d’operacions, prevenció de grafits i supervisió intel·ligent de la conducció.
El projecte guanyador, defensat per Teo Redondo, director d’Innovació d’Aunoa, es basa en una arquitectura transversal, escalable i modular, dissenyada per oferir suport als empleats, especialment als interventors, en la seva activitat diària i en entorns de pressió elevada.
A diferència dels assistents habituals, la proposta d’Aunoa integra un ecosistema d’agents especialitzats que cooperen entre si per abordar tasques complexes. Aquesta tecnologia va més enllà de respondre preguntes: percep, raona, decideix i actua per assolir objectius concrets.
En les pròximes setmanes, Aunoa col·laborarà amb Renfe per dur a terme una prova de concepte. L’objectiu és implementar aquest assistent intel·ligent que faciliti l’accés a normativa, procediments i informació operativa personalitzada.
Aunoa és una empresa tecnològica amb seu a València, especialitzada en el disseny i desenvolupament de solucions d’intel·ligència artificial conversacional.
L’empresa col·labora amb grans organitzacions dels sectors de la mobilitat, el turisme, la salut i l’administració pública, oferint eines que transformen la relació amb clients i empleats mitjançant tecnologies de conversa intel·ligent.
La seva plataforma tecnològica destaca per una arquitectura modular, escalable i orientada a resultats, amb l’objectiu d’optimitzar l’experiència d’usuari, millorar l’eficiència operativa i accelerar la digitalització dels serveis.
Recentment, Aunoa i GLS Spain han fet un pas endavant en la transformació digital del sector logístic amb la incorporació de solucions d’intel·ligència artificial conversacional als seus processos d’atenció al client.
Les dues companyies han desenvolupat una eina que permet gestionar enviaments a través de WhatsApp de manera més eficient. Aquesta innovació ha permès reduir prop d’un 45% la càrrega de feina del seu equip d’atenció al client.
Des de la seva implementació, la solució ha gestionat prop de 300.000 converses, millorant de manera significativa l'eficiència operativa i reduint les incidències per absència a domicilis. Això ha permès agilitzar notablement els temps de resposta en comparació dels canals tradicionals.