La plataforma d'inversió eToro ha debutat en el Nasdaq nord-americà amb una alça del 28,85%, fins als 67 dòlars per acció, sent la primera empresa fintech (companyia de tecnologies financeres) dels últims quatre anys en cotitzar en aquest mercat de valors tecnològics. La companyia israeliana va arrencar la seva cotització en el Nasdaq aquest dimecres, després d'haver fixat el preu de la seva oferta pública de venda (OPV) en 52 dòlars per acció (46,47 euros). Al tancament de la sessió borsària, els títols d'eToro es van situar 15 dòlars (13,4 euros) per sobre del preu de l'OPV, la qual cosa suposa una revalorització de gairebé el 29%.
Aquest preu de 52 dòlars a què van debutar les accions de la plataforma d'inversió va ser modificat a l'alça per la companyia dimarts passat per la seva alta demanda. Inicialment, el rang de la seva sortida a Borsa s'havia fixat en entre 46 i 50 dòlars (entre 41,11 i 44,69 euros). Mitjançant aquesta OPV, eToro ha col·locat al mercat 11,92 milions d'accions de classe A, de les quals aproximadament la meitat són accions en mans de la mateixa plataforma i l'altra meitat són propietat d'accionistes de la companyia.
Prenent com a referència el preu a què van tancar les accions d'eToro en el seu debut en el Nasdaq aquest dimecres, la valoració de mercat de la fintech supera els 5.000 milions de dòlars (4.469 milions d'euros).
Més transparència al sector 'cripto' a Espanya
A Espanya, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va aprovar dijous passat una nova circular que establia els estats reservats que hauran de presentar les entitats que ofereixin serveis de criptoactius. El supervisor borsari va assenyalar que la nova norma defineix la informació perquè aquestes entitats reportin les dades clau de la seva activitat, a l'empara del Reglament relatiu als mercats de criptoactius (MiCA, per les seves sigles en anglès), que va entrar en vigor a Espanya el passat 30 de desembre de 2024.
La nova norma modifica unes altres quatre circulars i afecta els nous proveïdors de serveis de criptoactius (PSC), les empreses de serveis d'inversió (ESI), entitats de crèdit (EC), societats gestores que prestin els esmentats serveis (gestores d'institucions d'inversió col·lectiva o gestores d'entitats d'inversió de tipus tancat). D'aquesta manera, la nova circular inclou les obligacions potencials per permetre a les entitats estar preparades per atendre les peticions que en el seu cas rebin de la CNMV; a més, s'equipara en gran manera el report les empreses d'assessorament financer nacionals (EAFN) al de la resta de les ESI i es millora la informació del conjunt de les entitats.
Referent als àmbits comptables i de protecció d'actius de clients, els PSC hauran de remetre els seus comptes anuals auditats i l'informe de protecció d'actius dels clients (IPAC) quan se'ls requereixi.