La multes a Glovo semblen haver-se convertit en una tònica general dels últims anys. La companyia barcelonina va rebre durant la jornada d'ahir una nova sanció per part de la Inspecció de Treball per un import proper als 57 milions d'euros. Com va informar ON ECONOMIA, l'última penalització es correspon a actuacions dutes a terme per la Inspecció de Treball i Seguretat Social a Glovo Madrid, i responen a dues irregularitats.

D'una banda, 7.022 faltes d'altes de treballadors en la Seguretat Social per una quantia propera als 33 milions d'euros. I, d'altra banda, s'ha sancionat Glovo amb 5,2 milions d'euros per treball irregular de persones estrangeres sense el corresponent permís de treball. Aquesta última mesura afecta a 813 empleats.

Amb l'última penalització, la companyia catalana de delivery acumula multes per 205,3 milions d'euros, les quals afecten 37.348 persones. La suma total per infraccions creix fins als 125,3 milions d'euros i per actes de liquidació ascendeix fins als 80 milions d'euros.

Glovo torna a saltar-se la llei rider

L'empresa matriu de Delivery Hero des de desembre de 2021 torna a estar a l'ull de l'huracà per noves mesures irregulars sobre els seus treballadors. Tot això en un exercici que se sembla clavi per al sector, ja que la llei rider, la qual va néixer a Espanya, farà el salt al panorama internacional. El Parlament Europeu va donar el vistiplau a l'aplicació de l'esmentada norma al Vell Continent, la qual porta beneficis per als treballadors, i prohibeix a les empreses de delivery tenir als seus empleats com a falsos autònoms.

Malgrat això, Glovo ha reincidit en un problema del qual ja ha estat avisat i multat en anteriors ocasions. L'empresa catalana torna a ser en dubte i, en aquesta ocasió, el Ministeri de Treball ha exigit que compleixi la legalitat vigent i, Yolanda Díaz, vicepresidenta segona de l'Executiu nacional i ministra de Treball, ha recalcat que amb l'última reforma del Codi Penal es contemplen penes per a aquest tipus d'incompliments.

Glovo no esquitxa Delivery Hero en borsa

Sigui com fos, els problemes de Glovo a Espanya no han esquitxat Delivery Hero, propietària de l'empresa catalana. No almenys en el DAX30, principal índex borsari del mercat alemany, on la propietària de la firma catalana cotitza. El gegant alemany es continua movent en la dinàmica alcista malgrat els continus problemes que ha mostrat Glovo al país ibèric. I és que, malgrat que empresa propietària compta amb diversos actius, la firma catalana és un dels principals focus de negoci i una de les entrades de beneficis més grans per a la matriu.

Fins i tot això, i malgrat les contínues sancions econòmiques, Delivery Hero continua donant la nota positiva al mercat de valors. Sembla que, als inversors, els problemes de Glovo a Espanya no els importen en excés. La matriu alemanya manté un creixement proper al 15% des de començament d'any després d'haver tancat un 2022 nefast en el qual a la cotització borsària es refereix.

La propietària de Glovo va marcar un decreixement superior al 55% durant l'anterior exercici. Delivery Hero, com la resta de companyies cotitzades dedicades al mateix sector, van sucumbir a l'atapeïda conjuntura econòmica. Les contínues pujades de tipus interès dutes a terme pel Banc Central Europeu, unida a l'elevada inflació, van frenar l'interès inversor en aquestes empreses.

L'empresa alemanya s'ha revalorat en 1.700 milions en tot just tres setmanes

Ara, la situació continua sent complexa. Doncs els organismes centrals han anunciat noves pujades de tipus per als primers mesos del nou curs, una cosa que podria repercutir sobre la cotització d'aquest tipus d'empreses.

Malgrat això, Delivery Hero s'anota un creixement proper al 15% en el corregut del nou exercici. Els inversors han vist una oportunitat en aquestes empreses entenent que el pitjor ja ha passat. Malgrat el creixent interès inversor en les empreses de sectors cíclics, els experts adverteixen que encara podria remuntar-se la conjuntura econòmica, la qual cosa podria afectar de ple a aquestes empreses.

Sigui com fos, la propietària de Glovo va iniciar el curs amb una valoració borsària propera als 11.380 milions d'euros. Sense haver tancat el primer mes del nou curs, la companyia manté una capitalització borsària propera als 13.100 milions d'euros. És a dir, en tot just 24 dies, la companyia s'ha revalorat en més de 1.700 milions d'euros.

En l'última sessió borsària, en la qual es va conèixer la multa de Treball a Glovo, Delivery Hero va mostrar un lleuger decreixement del 0,70%. La companyia, malgrat tancar amb caigudes, no es va veure tremendament sacsejada per una nova sanció a l'empresa de la qual és propietària a Espanya. Ara com ara, ni el mal moment econòmic, ni les sancions a una de les seves empreses més importants, no frenen l'escalada en borsa de Delivery Hero.