L'euríbor comença el juny baixant amb tots els terminis que acumulen així tres descensos consecutius després d'assolir màxims des del novembre del 2008 al començament de la setmana. L'euríbor a 12 mesos, que és el més utilitzat a les hipoteques a tipus variable d'Espanya, baixa en concret 64 mil·lèsimes fins a fixar-se en el 3,875% i deixant la mitjana provisional del mes en el mateix valor.

D'altra banda, la mitjana mensual de l'euríbor a dotze mesos va pujar del 3,757% a l'abril al 3,862% al maig, fet que suposa un augment de 0,103 punts. I l'euríbor a sis mesos també baixa, en concret ho fa en 25 mil·lèsimes fins al 3,721%. La mitjana de l'euríbor a sis mesos va augmentar del 3,516% a l'abril al 3,682% al maig, un augment de 0,166 punts. A partir d'aquí, es poden observar hipoteques més favorables que altres en aquest mes de juny.

Hipoteca fixa

Dins de les millors hipoteques del mes destaquem la hipoteca fixa d'Openbank. El tipus d'interès nominal (TIN) per OpenBank és del 2,79% i del 3,34% d'una rentabilitat anualitzada (TAE). Les hipoteques fixes es caracteritzen per tenir un interès a tipus fix durant tota la vida del finançament, tal com subratlla Rankia. Amb un interès fix, sabràs exactament quant pagaràs cada mes, sense sorpreses ni augments inesperats i sense dependre de l'euríbor. També es pot destacar la del BBVA a 25 anys amb un 4,55% de la TAE i un 3,90% del TIN per nòmina, llar i protecció de pagaments. I la d'ABANCA amb un 3,55% de la TAE i un 2,85% del TIN.

Hipoteca variable

Una de les més ben valorades és la que ofereix el BBVA amb un 1,49% del TIN i un 5,67% de la TAE amb l'euríbor a un 1,6%. També la Hipoteca Variable de MyInvestor amb un TIN de l'1,59% i euríbor + 0,89%. Una hipoteca variable és una forma de finançament hipotecari en què l'interès que es paga varia segons un índex de referència, com l'euríbor. Aquesta modalitat d'hipoteca ofereix més flexibilitat que una hipoteca fixa, ja que permet ajustar-se a les fluctuacions del mercat.

Hipoteca mixta

Aquelles que combinen les hipoteques fixes i variables, és a dir, durant els primers anys, el tipus d'interès que es pagarà és fix i després passarà a ser variable. Encara que l'euríbor actualment estigui en positiu, recordem que va tancar el mes al gener 3,337%, aquesta pot ser una bona alternativa, perquè els primers anys la quota del préstec hipotecari es pagarà a tipus fix i quan es pagui a variable, la situació de l'euríbor pot haver canviat.

Amb la pujada de l'euríbor i els tipus d'interès per part del BCE, les hipoteques mixtes estan en auge i han esdevingut una opció molt atractiva per a moltes famílies. Dins el rànquing de les millors hipoteques mixtes, destaca: la hipoteca mixta d'EVO actualment, la més competitiva del mercat. Podràs triar el termini fix des dels 5 o 15 anys. En el cas de la hipoteca mixta a 5 anys, tindreu un tipus d'interès fix del 2,15% TIN i la resta d'anys, euríbor.

Els bancs més premiats

En darrer terme, els experts també recorden que cal conèixer bé el banc. Els darrers millors posicionats per la web especialitzada HelpMyCash són tres: N26, CaixaBank i EVO. N26 no té comissions i resulta ideal si viatges amb freqüència, ja que no aplica comissió pel canvi de divisa ni per les retirades d'efectiu a la zona euro i tampoc cobra per fer pagaments en altres monedes. CaixaBank amb el Compte Imagin no té comissions, les seves targetes de dèbit i crèdit són gratuïtes i pots fraccionar les compres fins a dos mesos sense interessos. A més, permet treure diners gratuïts sense límits a la zona euro. I, en darrer terme, EVO i el seu compte intel·ligent que tampoc té comissions, la targeta et permet pagar a dèbit o crèdit. A més, es pot treure diners gratis sense límits a la zona euro, cosa que la converteix en un compte atractiu per als que viatgen amb freqüència.