L'IBEX 35 cau un 0,12% en una sessió amb poca activitat i se situa en els 9.100 punts bàsics. El principal índex de la Borsa espanyola torna a tancar en vermell aquest dilluns, després de la ressaca electoral de les eleccions municipals i autonòmiques i l'avenç d'eleccions generals per part del president del Govern, Pedro Sánchez, per al proper 23 de juliol.

En Wall Street i Londres els mercats no operen avui per dia festiu, mentre que la resta d'índexs a Europa han registrat pèrdues en una jornada sense referències macroeconòmiques, després de l'anunci de Joe Biden de l'acord amb els republicans sobre el sostre del deute als EUA per evitar l'impagament.

Entre els valors més alcistes de la sessió es troben Grifols (+1,41%), Solaria (+1,39%), Telefónica (+1,12%), Acciona Energía (+1,02%) i Naturgy (0,92%). Pel costat contrari, les companyies que més cauen són Banc Santander (-1,7%), Meliá Hotels (-1,44%), BBVA (-1,23%) i ArcelorMittal (-0,72%).

Al Mercat Continu, destaca la pujada del 22% de Berkeley. Els inversors especulen amb un possible canvi de Govern a nivell nacional després del tomb electoral de diumenge, que derivi en el desbloqueig de la mina d'urani a Retortillo (Salamanca) desestimat en diferents ocasions pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

La resta de Borses europees cauen aquest dilluns, amb descensos del 0,21% a París, del 0,2% a Frankfurt, i del 0,36% a Milà. Al mercat de matèries primeres, el petroli cau un 0,3% al tancament del mercat europeu. El barril Brent, de referència per al Vell Continent, se situa en els 76,7 dòlars, mentre que el West Texas Intermediate es col·loca en els 72,5 dòlars.

Al mercat de divises, l'euro continua perdent terreny davant el bon comportament del dòlar i se situa als 1,07 bitllets verds. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo espanyol amb venciment a 10 anys se situa en el 3,488%, i la prima de risc se situa en els 105,7 punts bàsics. Per la seva part, el Bitcoin cotitza en els 27.600 dòlars i l'Ethereum en els 1.800 dòlars.

Respecte a l'agenda econòmica, per a la resta de la setmana, demà es coneixerà la dada d'inflació avançada d'Espanya corresponent al mes de maig i dimecres es publicarà el de l'eurozona, així com les dades d'atur a Alemanya. També es publicaran diverses dades de producció manufacturera i divendres els Estats Units informaran de la seva taxa d'atur.