L'Ibex-35 cau un 1,28% aquest dimecres i es col·loca en el nivell dels 9.000 punts bàsics. El principal índex de la Borsa espanyola protagonitza una nova jornada en vermell i encadena tres dies consecutius amb pèrdues. La sessió ha estat marcada per les dades macroeconòmiques de la Xina, on el fre en el seu creixement ha influït en el comportament dels mercats europeus. El selectiu tanca maig amb una caiguda del 2,06%.

D'aquesta manera, avui s'ha publicat el PMI manufacturer a la Xina, que mostra que l'expansió de l'activitat economia del país asiàtic s'ha moderat el maig per la contracció del sector manufacturer. Així mateix, França ha publicat les dades de l'IPC de maig, reflectint una moderació de la inflació fins al 5,1% en taxa interanual, vuit dècimes per sota de l'increment del 5,9% del mes anterior.

Per la seva part, a Itàlia la inflació s'ha situat en el 7,6%, davant l'increment del 8,2% del mes anterior. Així mateix, el Banc Central Europeu (BCE) ha alertat del possible efecte contagi dels sectors financers no bancaris, com els fons d'inversió, les companyies d'assegurances o els fons de pensions, cap als bancs. Una situació que atribueixen a l'elevada exposició dels seus actius en aquest sector.

Quant als Estats Units, els inversors segueixen amb la vista posada en l'acord sobre el sostre de deute perquè pugui ser aprovat en el Congrés i evitar l'impagament. També s'espera la publicació per part de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) del seu Llibre Beix, el document que proporciona una avaluació detallada de l'economia pels 12 bancs centrals regionals nord-americans.

Amb aquest context, l'IBEX 35 torna a terreny negatiu i només cinc valors tanquen en verd: Telefónica (+1,40%), Cellnex (+0,61%), Naturgy (+0,53%), Merlin (+0,26%) i Logista (+0,17%). Pel costat contrari, entre les companyies que més han caigut es troben Rovi (-6,73%), Solaria (-4,58%), Acciona (-4,54%), Acerinox (-3,79%), Banc Sabadell (-3,79%) i BBVA (-3,74%).

La resta de Borses europees tanquen amb pèrdues, amb Frankfurt i París caient un 1,54%, Milà un 1,97% i Londres un 1,01%. Al mercat de matèries primeres, el petroli continua perdent i cau entorn de l'1% al tancament del mercat europeu. El barril de Brent se situa en els 72,8 dòlars, mentre que el West Texas Intermediate es col·loca en els 68,9 dòlars.

Al mercat de deute, el rendiment del bo espanyol a 10 anys se situa en el 3,332% i la prima de risc en els 105 punts bàsics. Al mercat de divises, l'euro continua caient i perdent terreny davant el dòlar per les perspectives de més pujades de tipus als EUA, situant-se ja als 1,0641 bitllets verds. Per la seva part, el Bitcoin cotitza en els 26.900 dòlars i l'Ethereum en els 1.800 dòlars.