L'IBEX 35 recupera els 9.000 punts en una jornada sense grans referències macroeconòmiques i amb gairebé ple de valors en positiu. El principal índex de la Borsa espanyola s'impulsa un 1,41% aquest dimecres i encadena tres sessions en verd, després de dues setmanes de pèrdues marcades per les successives crisis bancàries als Estats Units i Europa. L'estabilització dels conflictes de Silicon Valley Bank i Credit Suisse, que encarrila la seva fusió amb UBS, dona treva als mercats europeus, que també tanquen en verd.

Mentrestant, des del Banc Central Europeu (BCE) continuen avaluant el context econòmic i els seus pròxims moviments quant a política monetària, El economista en cap de l'entitat, Philip Lane, ha tornat a incidir aquest dimecres en una entrevista que "es necessiten més augments" de tipus d'interès, especialment a curt termini, encara que si l'estrès financer viscut en les últimes setmanes es torna més fort valoraran si és apropiat seguir amb aquesta estratègia.

Entre els valors més alcistes de la sessió es troben Bankinter, que puja un 4,22%, ArcelorMittal (+2.99%), Logista (+2,84%), Merlin (+2,82%), Sabadell (+2,74%) i Colonial (+2,71%). Pel costat de les pèrdues només es troba Grifols, que descendeix un 0,45%. La resta de borses europees finalitzen la sessió en verd, amb París pujant un 1,49%, Frankfurt un 1,23%, Milà un 1,51% i Londres un 1,06%.

Al mercat de matèries primeres, els futurs del petroli cotitzen mixtos al tancament del mercat europeu. El cru Brent, de referència europea, se situa en els 77 dòlars per barril, amb un descens del 0,3%, mentre que el West Texas Intermediate cotitza en els 73 dòlars per barril, amb lleugeres pujades del 0,1%.

Al mercat de divises, l'euro se situa als 1,08 bitllets verds en el seu encreuament amb el dòlar. Per la seva part, les principals criptomonedes registren lleugeres caigudes, però aguanten el tipus després de les informacions sobre Binance, una de les plataformes d'intercanvi més grans de criptoactivos del món.

Segons Financial Times, l'empresa de Changpeng Zhao va ocultar la seva presència a la Xina durant anys, malgrat que des de 2019 totes les transaccions amb actius electrònics són il·legals en el gegant asiàtic. Amb tot això, el Bitcoin se situa en els 28.300 dòlars i l'Ethereum en el 1.700 dòlars.

Quant a cites macroeconòmiques, demà dijous es coneixeran a Espanya les dades avançades de l'IPC (Índex de Preus de Consum) corresponents al mes de març. La inflació general va despuntar el febrer fins al 6%, mentre que els aliments es van disparar més d'un 16%. No obstant això, els experts esperen que per a aquest mes es moderi. Per la seva part, divendres es coneixeran les dades d'inflació als Estats Units. Indicador essencial per avaluar la decisió de la Reserva Federal (Fed) en la seva pròxima reunió sobre pujades de tipus.