La borsa espanyola ha guanyat un mínim 0,03% aquest dimarts i ha mantingut el nivell dels 14.000 punts. Durant tota la sessió, els inversors han estat pendents de possibles novetats en matèria comercial després que els Estats Units prolonguessin la treva aranzelària fins al pròxim 1 d'agost. La jornada ha estat molt volàtil, però en els últims minuts de negociació el mercat s'ha decantat pels avenços, en línia amb les cotitzacions dels seus homòlegs europeus, malgrat els dubtes amb què es movia Wall Street.

De fet, les principals borses europees han tancat amb avenços més optimistes que la plaça espanyola: Londres ha sumat un 0,54%; Frankfurt un 0,55%; Pariu un 0,56% i Milà un 0,67%. Tot això després dels avenços d'Àsia a la matinada, mentre que Wall Street cotitzava sense canvis de rellevància respecte al tancament d'ahir.

Entre les cotitzades en l'Ibex-35, dels grans valors, Repsol ha despuntat el 3,59%, com la pujada més gran de l'Ibex-35; Grifols (+2,96%), Acerinox (+1,97%), BBVA (+1,63%), Banc Sabadell (+1,47%) i Banc Santander, amb l'1,04%.

En negatiu, ha destacat Acciona (-4,15%, afectada per l'efecte 'exdividend'), Colonial (-1,76%), Inditex (-1,73%), Cellnex (-1,43%), Solaria (-1,23%), Telefónica (-1,1%), i Iberdrola, el 0,64%.

Els analistes de Renda 4, consultats per Europa Press, han destacat que ahir l'Administració nord-americana va publicar el contingut de les cartes que havia remès al Japó i Corea del Sud especificant la imposició d'un aranzel del 25% a totes les importacions cap als EUA a partir de l'1 d'agost -i no del 9 de juliol, quan estava prevista que acabés la treva de 90 dies anunciada l'abril per a l'aplicació dels aranzels.

Quant a la UE, els experts han indicat que s'estan donant "alguns avenços addicionals" davant de la crida entre el president dels EUA, Donald Trump, i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, "en qui es feia eco de certs avenços en les negociacions". "Segons les últimes informacions, els esmentats avenços en les converses podrien donar lloc a l'anunci d'un acord preliminar durant aquesta setmana (aquest inclouria el manteniment de l'aranzel universal del 10% a les importacions de productes procedents de la UE)", han agregat.

Tanmateix, han alertat de "certa tensió" en les relacions comercials entre la Unió Europea i la Xina, país aquest últim que ha decidit vetar les companyies europees en les licitacions de dispositius mèdics. "En la majoria dels casos", han valorat per la seva part els experts de Banca March, "les tarifes aranzelàries proposades són molt similars a les plantejades durant el Liberation Day del 2 d'abril", en tant que "s'obre un nou període de diàleg fins a l'1 d'agost, un termini que Trump va assenyalar com 'no 100% ferm', donant-se encara més flexibilitat".

El petroli assoleix els 70 dòlars

El preu del barril de cru Brent, de referència per a Europa, arribava a pujar a la tarda un 0,83% per arribar els 70,17 dòlars, mentre que en la seva cotització West Texas Intermediate (WTI), de referència per als Estats Units, s'encaria un 0,66% per tocar els 68,38 dòlars.

Al mercat de les divises, la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava sense gairebé variació en 1,171 'bitllets verds', en tant que l'interès exigit al bo espanyol a 10 anys ha tancat en el 3,298% després de sumar quatre punts bàsics, amb la prima de risc respecte al bo alemany en els 61,3 punts.

Per la seva part, l'unça d'or troy es depreciava un 1,13%, fins als 3.300 dòlars, mentre que el bitcoin s'impulsava un 0,4% i es negociava en els 108.000 dòlars.