L'Ibex-35 ha iniciat la sessió d'aquest dimecres amb una pujada de l'1,08%, la qual cosa ha portat al selectiu madrileny fins als 9.401,93 punts, en una jornada en què els inversors continuaran atents del sector bancari europeu, després de la decisió del Govern d'Itàlia de gravar els beneficis extraordinaris de la banca amb una taxa impositiva del 40%.

Els mercats també podrien reaccionar a la rebaixa per part de l'agència de qualificació creditícia Moody's a la nota de solvència del deute d'una desena de petites i mitjanes entitats bancàries dels Estats Units, mentre que ha col·locat en revisió de cara a una possible retallada de 'ràting' uns altres sis bancs de més mida i ha revisat la perspectiva de les qualificacions d'onze entitats més.

Al terreny macro, aquest dimecres es publicarà la inflació de la Xina; dijous, l'IPC d'Itàlia i els Estats Units, mentre divendres es donarà a conèixer la dada del PIB britànic i la inflació de França i Espanya.

En els primers compassos d'aquesta sessió, les pujades més grans dins de l'Ibex-35 se les anotaven Banc Santander (+1,97%), Banc Sabadell (+1,83%), BBVA (+1,77%), Inditex (+1,64%) i Bankinter (+1,29%), mentre que en el costat contrari l'únic 'fanalet vermell' era Cellnex Telecom (-0,06%).

Les principals borses europees també obrien aquest dimecres amb signe positiu: de l'1,44% per a Milà, de l'1,13% per a París, del 0,81% per a Frankfurt, del 0,60% per a Londres. En l'obertura del mercat borsari, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, queia un 0,19%, fins als 86,01 dòlars, mentre que la Texas se situava en 82,73 dòlars, un 0,23% menys.

Al mercat de les divises, la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0976 'bitllets verds', en tant que la prima de risc espanyola s'acostava als 105,3 punts bàsics, amb l'interès exigit al bo a 10 anys en el 3,499%.