L'Ibex-35 cau un 0,25% en l'obertura d'aquest dijous i es col·loca en la cota dels 9.100 punts bàsics. El principal índex de la Borsa espanyola continua patint per la incertesa de les negociacions sobre el sostre de deute als Estats Units. El temps s'està tirant a sobre dels polítics nord-americans amb l'1 de juny cada vegada més a prop, la data en la qual el país pot entrar en impagament.

En aquest sentit, l'agència de qualificació creditícia Fitch ha posat en vigilància negativa la qualificació 'AAA', la màxima nota de solvència, del deute a llarg termini dels Estats Units. La firma ha advertit que han augmentat els riscos que el límit de deute no s'elevi o suspengui abans de l'1 de juny. Amb les tensions polítiques que poden deixar al país nord-americà en suspensió de pagaments per primera vegada en la seva història, els mercats cotitzen en vermell en les últimes sessions.

Així mateix, aquest matí s'ha conegut que Alemanya va entrar en recessió tècnica en el primer trimestre de l'any, després de registrar una contracció en la seva economia del 0,3% en aquest període i sumar així dos trimestres consecutius en negatiu. D'altra banda, aquest dijous també es publicarà als Estats Units el seu PIB del primer trimestre, del qual s'espera un creixement moderat. A Espanya, la constructora OHLA ha presentat els resultats corresponents al primer trimestre de l'any, registrant una reducció de les seves pèrdues del 35%, fins als 7,8 milions.

Amb aquest context, l'Ibex-35 es torna a despertar en vermell i camina cap a la seva tercera sessió negativa. Entre els valors més alcistes en els primers compassos de la sessió es troben Solaria (+1%), Endesa (+0,43%), CaixaBank (+0,4%) i Grifols (+0,31%). Pel costat contrari, les companyies que més cauen són Banc Sabadell (-1,63%), Sacyr (-1,14%), Indra (-1,13%), Banc Santander (-1%) i Bankinter (-0,86%) en l'obertura.

La resta de Borses europees es desperten amb signe mixt, amb Londres caient un 0,3%, mentre que Milà pujava un 0,18%, París un 0,10%, i Frankfurt un 0,09%. Al mercat de matèries primeres, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, se situa els 78 dòlars, amb un descens del 0,34%, mentre que el West Texas Intermediate cotitza en els 73,9 dòlars, amb una baixada del 0,5%.

Al mercat de divises, l'euro continua cedint terreny davant el dòlar i se situa als 1,0732 bitllets verds. Al mercat de deute, l'interès exigit al bo espanyol a deu anys es col·loca en el 3,544%. Per la seva part, les criptomonedes cotitzen a la baixa, amb el Bitcoin en els 26.100 dòlars i l'Ethereum en els 1.700 dòlars.