L'Ibex-35 ha iniciat la sessió d'aquest dimarts amb una pujada del 0,17%, fet que ha portat el selectiu a situar-se en els 14.098,3 punts cap a les 9.00 hores, en una jornada en què els inversors tornaran a estar pendents de les negociacions sobre els aranzels entre els Estats Units i els seus principals socis comercials.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha comunicat que imposarà un aranzel del 25% a totes les importacions tant del Japó com de Corea del Sud, mentre ha avisat de represàlies en cas que Tòquio o Seül responguin amb gravàmens propis.

El govern de Corea del Sud ha afirmat que "millorarà" la seva política aranzelària després de l'anunci del mandatari nord-americà i de les seves amenaces de represàlies si s'imposen aranzels recíprocs.

En el terreny macroeconòmic, el Tresor Públic espanyol preveu captar aquest dimarts entre 2.000 milions i 3.000 milions d'euros en una emissió de lletres a tres i nou mesos, la tercera que realitzarà aquest mes de juliol.

En el pla empresarial espanyol, BBVA ha remès aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) una versió actualitzada del fullet de l'opa sobre Banc Sabadell. Redueix les sinergies a 300 milions d'euros, un terç del previst inicialment.

Redeia i Repsol retribuiran els seus accionistes aquest dimarts, 8 de juliol, amb 0,60 euros i 0,50 euros per acció, respectivament, segons el calendari de pagament de dividends establert per les dues companyies.

Per la seva part, els titulars del 99,56% dels drets d'assignació gratuïta corresponents a l'augment de capital alliberat a través del qual s'instrumenta el dividend flexible de FCC han optat per rebre noves accions en lloc de l'efectiu.

En els primers compassos de la sessió, les pujades més importants dins de l'Ibex-35 se les anotaven BBVA (+0,99%) i Unicaja Banco (+0,68%), mentre que els descensos més grans eren per Acciona (-3,02%), per l'efecte exdividend, i Bankinter (-0,45%).

Les principals borses europees també obrien la segona sessió de la setmana en verd, amb pujades del 0,25% per a Frankfurt, del 0,21% per a Milà, del 0,09% per a París i del 0,06% per a Londres.

El preu del barril de petroli de tipus Brent, de referència per a Europa, arribava a baixar un 0,2% fins als 69,44 dòlars, mentre que en la seva cotització el West Texas Intermediate (WTI), de referència per als Estats Units, cedia més d'un 0,3% per tocar els 67,71 dòlars.

Al mercat de les divises, la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,1748 'bitllets verds', mentre que l'interès exigit al bo a 10 anys baixava fins al 3,284%.