L'Ibex-35 ha tancat la sessió d'aquest dimarts semifestiu amb un descens del 0,92%, per la qual cosa el selectiu s'ha situat en els 9.342,5 punts en finalitzar la jornada borsària. El dia ha estat marcat per la decisió del Banc Central de la Xina de rebaixar els tipus d'interès dels seus préstecs bancaris a un any a fi d'impulsar la seva economia. Amb la Borsa de Milà tancada per dia festiu i la Borsa de Madrid a mig gas per la festivitat de l'Asunción de la Verge a tot Espanya, l'Ibex ha tancat la jornada per sota dels 9.400 punts després d'haver començat el dia pràcticament pla i haver registrat un descens en la mitja sessió.
Dins del selectiu madrileny, les pujades més importants en el tancament de la sessió se les anotaven Grifols (+1,24%), Fluidra (+1,04%) i Rovi (+0,55%). En l'altre extrem, les caigudes més pronunciades les hi portaven Corporació Acciona i Iberdrola, les accions del qual cedien un 2,3% i un 2,21%, respectivament. Destacaven també els descensos d'Acciona (-1,92%), ArcelorMittal (-1,8%) i Enagás, que perdia un 1,8%.
La decisió inesperada de la Xina de rebaixar tipus ha revolucionat també la resta de borses europees obertes aquest dimarts. Londres es deixava un 1,57% a la final de sessió, mentre que París queia un 1,1% i Frankfurt perdia un 0,85%.
A més de la retallada de tipus, la Xina ha donat a conèixer aquest dimarts dades que apunten a l'alentiment de la seva economia. La seva producció industrial va créixer un 3,7% interanual el juliol, per sota del 4,4% del mes anterior, mentre que les seves vendes a la menuda van suavitzar el seu avenç fins al 2,5%, sis dècimes menys que al juny.
També s'han publicat aquest dimarts les dades preliminars del PIB del Japó del segon trimestre, que mostren una acceleració en el creixement de l'economia nipona de sis dècimes, fins a l'1,5%.
Per la seva part, el Banc Central de Rússia, reunit de manera extraordinària, ha decidit avui elevar el tipus d'interès oficial en 350 punts bàsics, fins al 12%, per intentar contenir les pressions inflacionistes, que estan afectant negativament la seva divisa. Actualment, la cotització del ruble ha caigut un 0,52%, fins als 97,15 rubles, mentre que la de l'euro ho ha fet un 0,68%, fins als 106,7 rubles.
A més, el Departament de Comerç dels Estats Units ha publicat les dades de les vendes de detallistes i d'aliments al país al juliol, que han crescut un 0,7% respecte al mes anterior i un 3,2% en comparació al mateix mes de fa un any, després d'assolir els 696.400 milions de dòlars (636.415 milions d'euros).
Al tancament de la sessió borsària europea, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, baixava un 2,15%, fins als 84,36 dòlars, mentre que la Texas se situava en 80,5 dòlars, un 2,44% menys.
Quant a l'euro, la seva cotització davant el dòlar avançava fins als 1,0926 'bitllets verds', en tant que al mercat de deute l'interès exigit al bo espanyol a 10 anys ha caigut lleugerament en el tancament de la sessió fins al 3,707%.