Una setmana després que Euronext confirmés les seves intencions de realitzar una OPA pel 100% d'Allfunds, aquesta ha decidit retirar l'oferta de 5.500 milions d'euros pel fons d'inversió. El passat 22 de febrer saltava la notícia que Euronext, l'operador paneuropeu de les borses que porta el mateix nom, tenia intencions d'aconseguir el fons d'inversió cotitzat. L'empresa holandesa va reconèixer que estava en "converses actives" amb els principals accionistes d'Allfunds.

Tot apuntava que l'operació, abans o després, acabaria duent-se a terme. Malgrat que tota OPA té la seva complexitat, en aquest cas semblava que Euronext tenia la situació controlada i que, d'una forma o una altra, acabaria fent-se, mínim, amb una part important del capital d'Allfunds. En ON ECONOMIA informem sobre quins eren els possibles inversors que el gestor de borses paneuropees podria comprar-li la participació en el fons d'inversió. Segons Bloomberg, un dels accionistes amb qui Euronext mantenia converses era amb Hellman & Friedman, el qual posseeix el 34% del capital d'Allfunds. Un altre dels grans inversors que tenen posicions en el capital del fons és BNP Paribas, que disposa del 12% del capital d'Allfunds.

Allfunds considera que la proposta era inadequada

Sigui com fos, en el matí d'aquest dimecres, i una setmana després que esclatés la que hagués estat una de les grans operacions de l'any, Euronext i el fons d'inversió han anunciat que finalment no hi haurà OPA. Tot es defineix que ambdues parts no han arribat a un acord sobre les condicions de la proposta. De cara a Allfunds, l'oferta d'Euronext era inadequada, i després de no arribar a un acord sobre els termes d'aquesta, les converses es van donar per acabades, ha indicat la plataforma d'inversió.

Tal com informa Europa Press, en la seva proposta indicativa i condicional d'oferta pública no sol·licitada per la totalitat del capital d'Allfunds, el gestor de borses paneuropees plantejava el pagament de 8,75 euros per títol a raó de 5,69 euros en efectiu més 0,04059 accions noves d'Euronext. Com va informar ON ECONOMIA, la companyia interessada en fer-se amb la totalitat del fons d'inversió estava en converses amb dos dels accionistes més potents d'Allfunds. De fet, de donar-se la compra d'una de les dues parts, bé d'Hellman & Friedman o de BNP Paribas, possiblement hauria desembocat en una compra obligatòria de la resta de les accions. En total, es calculava que la compra de la totalitat del fons d'inversió s'acostava als 5.400-5.500 milions d'euros.

Euronext despunta en Borsa

La primera reacció del mercat ha estat positiva amb Euronext. Els accionistes de l'empresa que dona nom a les borses paneuropees han comprat la retirada de la compra d'Allfunds, una cosa que s'ha plasmat en la cotització de la companyia. A primera hora del matí, la firma holandesa ha emergit un 6% després de la confirmació de la no-compra del fons d'inversió.

Els inversors entenen que aquest tipus d'operacions impliquen una sèrie de costos que poden ser determinants en el futur de la companyia. Malgrat que, en primera instància poden obviar-se els futurs beneficis, a curt termini s'entén com un desemborsament elevat en un context complex per emprendre aquest tipus d'operacions. Cal destacar que la compra per Allfunds mínim exigia uns 5.500 milions d'euros, una suma elevada en un moment com l'actual, marcat per la volatilitat i la incertesa financera.