Nova llista Forbes que detalla quins són els artistes més ben pagats del món en el darrer 2022. I al capdavant, uns que van tancar un contracte milionari la tardor passada: Genesis. Els pioners del rock progressiu van superar el 2022 amb una venda de drets musicals de 300 milions de dòlars a Concord Music Group el mes de setembre. L'acord incloïa drets de publicació i una selecció de fluxos d'ingressos de música gravada del grup, així com fluxos d'ingressos en solitari de Phil Collins i els companys de banda Tony Banks i Mike Rutherford. Els drets d'autor de les gires i de la música gravada van completar els seus ingressos.

La llista queda de la següent manera:

1.- Genesis amb 230 milions de dòlars

2.- Sting amb 210 milions de dòlars

3.- Tyler Perry amb 175 milions de dòlars

4.- Trey Parker i Matt Stone amb 160 milions de dòlars

5.- James L. Brooks i Matt Groening amb 105 milions de dòlars

6.- Brad Pitt amb 100 milions de dòlars

7.- Rolling Stones amb 98 milions de dòlars

8.- James Cameron amb 95 milions de dòlars

9.- Taylor Swift amb 92 milions de dòlars

10.- Bad Bunny amb 88 milions de dòlars

Entra un llatinoamericà

Entre tots els noms propis, hi ha un segon que destaca per ser nouvingut: el raper porto-riqueny Bad Bunny, que va vendre entrades per valor de 400 milions de dòlars per a les seves dues gires, la primera a la primavera als Estats Units, la segona a la tardor als Estats Units i l'Amèrica Llatina, segons recull Forbes. La seva segona gira, anomenada The World's Hottest , va ser excessivament costosa i es van necessitar entre 35 i 40 camions per carregar equip i tripulació d'un lloc a un altre als Estats Units i després van utilitzar tres avions, inclòs un avió de càrrega per transportar-ho tot per a la etapa llatinoamericana. Aquest tipus d'espectacle pot haver ajudat a les vendes, però va suposar menys dòlars a la butxaca de l'estrella. Incloent els avals, Bad Bunny va guanyar 88 milions de dòlars.

Només una dona: Taylow Swift

En novena posició entra l'única dona, la cantant Taylor Swift. Els ingressos combinats de vendes de discos físics, transmissió en plataformes com Spotify, descàrregues digitals i llicències la situen en els 92 milions de dòlars. I una altra anomalia són els artistes de cinema, tan sols dos: Tyler Perry i Brad Pitt, tots dos que van obtenir la major part dels seus ingressos fora de la pantalla. Pitt, que va aparèixer per última vegada entre els 10 millors el 2009, va vendre una participació majoritària de la seva productora, Plan B que es va valorar el negoci en 300 milions de dòlars. En paral·lel, els seus papers a Bullet Train, Babylon i The Lost City van suposar un terç dels seus ingressos estimats. Per la seva banda, Perry es col·loca tercer de la llista amb 175 milions de dòlars de forma discreta gràcies als fluxos d'ingressos simultànies de la pel·lícula, els seus programes de televisió BET i l'extens conjunt de producció que té a Atlanta. 

I emmarcats encara dins el món del cinema, el director James Cameron gràcies al seu Avatar: The Way of Water que es consolida després d'Avatar (2009) i Titanic (1997). La seva segona sortida a Pandora li va suposar més de 95 milions de dòlars, segons els experts de la indústria, en un acord que es diu que és molt important amb bonificacions per superar determinats llindars de taquilla.