Maheso avança en la construcció d'una nova planta al Parc Empresarial del Medi Ambient (PEMA) de Garray (Sòria). Unes instal·lacions que seran operatives el maig 2026. La inversió total arribarà als 40 milions d'euros.

Aquesta fàbrica de 14.000 metres quadrats de superfície es convertirà en una de les "peces clau" de l'estratègia industrial de Maheso per duplicar la seva capacitat productiva. Amb això, planeja consolidar el seu lideratge al mercat espanyol del seu sector i reforçar la seva expansió internacional, amb el focus posat en mercats estratègics d'Europa i els Estats Units, segons indiquen en un comunicat.

Les instal·lacions ja compten amb els fonaments, els murs, pilars i la coberta. També s'ha finalitzat la instal·lació de la cambra frigorífica de producte acabat i la cambra frigorífica de matèries primeres. A finals d'aquest any està previst que s'acabi tota l'estructura de l'obra i les instal·lacions de llum i gas. A més, la companyia ja ha començat a comprar la maquinària.

La nova planta de Maheso estarà equipada amb tecnologia d'última generació que optimitzarà processos productius. Entre les innovacions destaca un nou procés que permetrà aplicar arrebossats amb estructures millorades, fet que redueix l'absorció d'oli i augmenta la sensació cruixent dels productes.

El desembarcament de Maheso al PEMA no només impulsarà el creixement de la companyia, sinó que suposarà un motor de dinamització econòmica i social a Castella i Lleó, generant ocupació a la regió amb la contractació d'uns 80 treballadors en els 4 anys vinent, segons destaca la companyia. "La posada en marxa d'aquesta planta no només representa un avanç en termes de producció i logística, ja que millorem la connectivitat amb el Port de Bilbao per a exportacions, sinó també una aposta pel desenvolupament econòmic i social de zones en risc de despoblació", destaca el CEO de Maheso, David Aldea.

Amb la inauguració de la nova fàbrica, prevista per al maig de 2026, arrencarà la primera fase del projecte amb una primera línia de productes (snacks vegetals, formatges i xurros) especialment dirigida als formats aptes per a forn i airfryer, una capacitat de producció de 2.500 tones anuals i una plantilla inicial de 40 treballadors. El 2027 començarà la segona fase durant la qual es duplicarà la capacitat productiva de les instal·lacions introduint una segona línia de producció (precuinats carnis i altres solucions d'alimentació) que arribarà a les 5.000 tones.

Maheso ja està ampliant el seu equip amb nous perfils tècnics en les àrees de gestió productiva, qualitat i manteniment, que ja s'estan formant a la seu de la companyia, a Montcada i Reixac (Barcelona). A més, està en recerca activa de talent i, paral·lelament, acaba d'obrir un procés de selecció de personal.

La planta de Garray forma part del Pla Estratègic 2030 de Maheso, que preveu una inversió total de 75 milions d'euros en tota l'àrea industrial i tecnològica a Espanya i persegueix superar els 300 milions de facturació el 2030.

Amb seu central a Montcada i Reixac (Barcelona), Maheso està especialitzada en la fabricació de productes refrigerats i congelats. Compta amb una plantilla de més de 700 persones i és present a més de 35 països. Amb una facturació de 159 milions d'euros el 2024, el grup es marca l'objectiu de superar els 300 milions el 2030, gràcies a la internacionalització i al creixement orgànic i inorgànic.