El gegant de distribució Inditex llançarà Zara Pre-Owned, la plataforma de segona mà de l'esmentada marca, reparació de peces i donació. Segons ha anunciat l'ensenya, el llançament es durà a terme a catorze nous mercats europeus, entre ells Espanya, el pròxim 12 de desembre. Amb aquesta iniciativa, els clients de Zara tindran accés a serveis de circularitat com la reparació, la venda entre clients de les peces de Zara dels seus armaris i la donació a través de Zara.com, la seva aplicació mòbil i botigues de Zara.

Zara Pre-Owned, operativa al Regne Unit des de fa un any i a França des del mes de setembre passat, forma part dels compromisos de sostenibilitat del Grup Inditex per als pròxims anys. Amb el llançament d'aquesta plataforma al país, Alemanya, Àustria, Bèlgica, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Finlàndia, Grècia, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Països Baixos i Portugal, Inditex avança en el seu objectiu d'implantar serveis de circularitat als seus mercats clau durant el 2025. En concret, des del pròxim 12 de desembre, Zara Pre-Owned estarà disponible al menú principal de Zara.com, juntament amb les categories de dona, home, nen i beauty (bellesa).

Reparació de peces i venda per categories

Així, els usuaris tindran disponibles serveis com la reparació de peces utilitzades de Zara de qualsevol temporada, amb opcions que van des de la substitució de botons i cremalleres fins a la reparació de costures. El client pot realitzar el tràmit íntegrament en línia o a la botiga Zara de la seva elecció i la reparació es fa a través de proveïdors locals.

Així mateix, la plataforma Zara Pre-Owned també ofereix als seus clients l'oportunitat de vendre les seves peces de Zara de qualsevol col·lecció en un entorn segur. L'espai de venda està organitzat per categories de producte amb informació detallada de cada article, entre la que s'inclou la informació original de Zara de la peça i imatges actuals proporcionades pel venedor.

Plataforma d'Inditex Zara Pre-Owned
Plataforma d'Inditex Zara Pre-Owned

Donació de roba

D'altra banda, els clients del gegant de distribució poden sol·licitar la recollida a domicili de roba utilitzada per ser donada a entitats sense ànim de lucre, que les classifiquen per reutilitzar-les sempre que sigui possible o reciclar-les si han arribat al final del seu cicle de vida, basant el desenvolupament de projectes en les comunitats locals. Aquest servei accepta productes de qualsevol marca.

"Aquesta nova plataforma s'emmarca en l'estratègia de desenvolupament sostenible del Grup Inditex i és una de les seves prioritats a fi d'avançar cap a una cadena de valor cada vegada més sostenible", ha destacat la firma.