Vodafone ubicarà en el seu centre tecnològic de Màlaga el laboratori més gran d'Espanya de xarxes Open RAN per continuar impulsant l'ecosistema de xarxes de programari i maquinari obert, el que suposarà arribar en aquestes instal·lacions fins als mil llocs de treball des dels sis-cents inicialment previstos. L'operadora podrà així reemplaçar molts dels processos manuals que consumeixen molt temps en l'actualitat amb operacions sense intervenció, ha informat aquest dilluns Vodafone en un comunicat. Això farà que sigui més ràpid i barat introduir noves actualitzacions de programari i instal·lar noves funcions 5G per als clients, i es continuarà impulsant el desenvolupament de xips més eficients en la gestió energètica des del 'hub' de Màlaga.

Als perfils ja contractats centrats en innovació i desenvolupament, així com personal de recursos humans, finances, IT i seguretat, el centre incorporarà tots els empleats que continuen proporcionant suport al Grup Vodafone des d'Espanya. Aquesta iniciativa forma part del pla d'inversió de Vodafone en el centre de 225 milions d'euros i de la iniciativa global d'incorporar gairebé 7.000 enginyers de programari a tot Europa per a 2025, a través d'una combinació de contractació, formació en habilitats per a actuals empleats i internalització.

Participació industrial

La creació del laboratori més gran d'Open RAN a Màlaga permetrà accelerar l'adopció de la tecnologia i fomentarà la participació de la indústria, adaptant les solucions a casos d'ús específic demandats per diferents sectors. Aquest objectiu està alineat amb les directrius de la UE de potenciar un ecosistema sòlid de subministradors de tecnologia Open RAN, permetent augmentar i consolidar la presència de subministradors europeus al mercat global.

Aquesta tecnologia permet d'aquesta forma generar un ecosistema obert de proveïdors, promovent la competència i flexibilitat, fomentant la innovació i reduint el cost total de desplegament i operació, en comparació amb les xarxes d'accés actuals, on les solucions són monolítiques i propietàries.