Movistar i Vodafone han començat a comunicar als seus clients les noves pujades de preus que aplicaran el 2024, un 3,1% de mitjana en el cas de la primera (tenint en compte tots els canvis de tarifa convergents i no convergents) i un 4,38% en el cas de la segona, l'actualització de la qual se situa en línia amb la inflació mitjana calculada des d'octubre de 2022 i fins al mes de setembre passat.

Quant a Movistar, la pujada de preus s'aplicarà a partir del 15 de gener de 2024, mentre que en el cas de Vodafone l'increment començarà en el primer trimestre de l'any que ve, segons recull Europa Press.

Movistar que ja ha encarit les tarifes un 6,5% aquest 2023, ha argumentat que la nova pujada servirà per millorar el seu servei i perquè els clients puguin tenir una "connectivitat superior, amb més qualitat i cobertura", a través de la inversió a la xarxa de fibra i en 5G+.

Així, la tarifa de 'miMovistar Max' passarà dels 57,9 euros mensuals actuals a 59,9 euros (+3,45%); 'miMovistar Ilimitado' passarà de costar 74,9 euros a 76,9 euros (+2,67%); 'miMovistar Il·limitat x2' passarà a costar 93,9 euros (davant els 90,9 euros actuals; +3,3%) i 'miMovistar Il·limitat x4' s'elevarà fins als 123,9 euros mensuals (davant els 120,9 euros actuals; +2,48%).

En tant, els increments en les tarifes de serveis no convergents de Movistar se situaran entorn dels dos euros, mentre la companyia ha informat els clients que les promocions que van tenir contractades continuaran aplicant-se en les mateixes condicions fins que finalitzin les mateixes.

Vodafone pujarà de mitja 1,64 euros

Quant a Vodafone, les tarifes pujaran de mitja 1,64 euros el 2024 després que ja el gener del 2023 les augmentés, de mitjana, en 4,36 euros. L'operadora britànica ha defensat l'aplicació d'aquest increment a causa de la inflació derivada de l'"augment continuat dels preus de l'energia, costos, serveis i proveïdors", la qual cosa, segons ha explicat, "ha generat un impacte en el negoci en un context de mercat deflacionari".

Així mateix, la pujada de preus també s'emmarca en la necessitat de "fer front a l'increment de les inversions per impulsar el desplegament de xarxes d'última generació 5G i el creixement exponencial del trànsit de dades", ha afegit.

D'aquesta forma, els clients que tinguin contractat un pla de mòbil de l'oferta actualment comercialitzada veuran incrementat el seu preu mensual en 0,8 euros de mitjana, mentre que per als que comptin amb plans convergents l'augment serà de 2,5 euros de mitjana (IVA inclòs).

Aquesta mesura exclou els clients vulnerables des d'un punt de vista financer que tinguin contractades les tarifes socials de l'operadora i els clients de Lowi, ha matisat la companyia.

"Amb aquesta iniciativa, l'operadora persegueix consolidar la sostenibilitat del negoci a llarg termini i assegurar els recursos necessaris per continuar invertint en xarxes de nova generació i innovadors productes i serveis en un mercat en el qual els preus de la telefonia mòbil han caigut un 32% des de 2008, segons la CNMC (Comissió Nacional dels Mercats i la Competència), amb pèrdues de més del 34% dels ingressos en els últims 10 anys", ha afegit l'empresa.