UBS ha decidit formalment que es quedarà amb el negoci de banca privada de Credit Suisse a Espanya, malgrat que l'entitat va sortir l'any passat d'aquest segment en vendre-l'hi a Singular Bank, amb el qual manté un acord de no competència. "UBS té previst mantenir el negoci nacional de gestió de patrimonis de Credit Suisse a Espanya després de l'adquisició prevista", ha subratllat Europa Press un portaveu del banc suís.

"Es tracta d'un negoci consolidat, sòlid i rendible, amb relacions de confiança amb els seus clients i un equip de professionals dedicat. Veiem un bon potencial per continuar fent créixer aquest negoci en el futur", ha agregat. No obstant això, la decisió d'UBS xocaria amb l'acord de no competència que manté amb Singular Bank, que es va fer amb el negoci de banca privada d'UBS a Espanya l'any passat per uns 200 milions d'euros.

En les últimes setmanes, el conseller delegat de Singular Bank, Javier Marín, ha defensat públicament que UBS hauria de desfer-se del negoci de banca privada de Credit Suisse. "Quan tu compres un competidor, el primer que fas, en qualsevol negoci, és firmar un pacte de no competència. No pots permetre que demà tornin a obrir aquí i et buidin el banc. Hauria comprat una closca buida. Llavors, firmem una clàusula de no competència amb els seus terminis. Una clàusula de no competència, natural o sobrevinguda, que és el normal en aquests casos," va afirmar Marín a finals d'abril en una entrevista amb el diari 'Expansió'.

Segons fonts financeres consultades per Europa Press, UBS té el convenciment que la integració del negoci de banca privada de Credit Suisse queda fora d'aquest pacte de no competència i que s'ajusta a les seves obligacions reguladores i contractuals.

D'aquesta forma, UBS ha descartat l'interès que hi havia al mercat per aconseguir aquesta branca de Credit Suisse. Encara que no es va obrir cap negociació formal, la banca privada de Credit Suisse havia despertat l'interès d'algunes entitats, com AndBank, segons va informar fa dues setmanes Europa Press, encara que ja llavors UBS es perfilava a favor de mantenir el negoci.