Carlos Torres ha enviat aquest dimecres una carta als seus treballadors, on fa un recorregut pel primer any de l'opa al Sabadell (es va llançar el 9 de maig del 2024), defensa de nou l'operació i reconeix, que el procés està sent molt "exigent". En la missiva, el president del BBVA confia que els accionistes del banc català puguin decidir aviat si accepten l'oferta de canvi proposada i que puguin veure que el projecte és el "més rellevant de la banca europea en aquesta dècada".

"Estimat equip, com sabeu, ja fa més d'un any que anunciem una oferta d'adquisició als accionistes de Banc Sabadell", comença la carta, on Torres reafirma que aquesta unió crearia una entitat "més forta, amb més capacitat per acompanyar famílies i empreses. Una entitat amb més escala i més ben preparada per afrontar els grans reptes del futur, tant d'Europa i d'Espanya com del sector financer global."

L'executiu del Ibex-35 recorda també que si l'opa prospera i absorbeixen Sabadell, el banc resultant comptaria més de 100 milions de clients, presència a 25 països i una capacitat addicional estimada de 5.000 milions d'euros anuals en crèdit a famílies i empreses.

És aquí on Carlos Torres reconeix que el procés que el BBVA ha seguit durant l'últim any "ha estat exigent" alhora que "transparenti", i assegura que ha estat marcat "per un respecte escrupolós als procediments, als supervisors i a la legalitat vigent". Fins ara, afegeix, el banc ha rebut 27 autoritzacions de reguladors i supervisors nacionals i internacionals per poder dur a terme l'operació.

La més recent, la de l'autoritat de competència espanyola (CNMC) el passat 30 d'abril. Una autorització, explica, que va ser adoptada "per unanimitat i després d'onze mesos d'una anàlisi molt rigorosa". En aquest sentit, el de BBVA subratlla que han actuat "amb esperit de col·laboració en cada etapa". Doncs, han escoltat preocupacions i han proposat compromisos "molt potents i mai vistos al nostre sector", que responen directament a les inquietuds expressades des de diferents àmbits i garanteixen la inclusió financera, la protecció de clients vulnerables, la cohesió territorial i el crèdit a les pimes.

Amb tot, el número u del BBVA reitera a la carta dirigida als seus milers d'empleats a Espanya que la convicció del banc en l'operació amb Sabadell "és clara", malgrat tots els inconvenients que se li han anat creuant pel camí, com la recent consulta pública llançada pel govern de Pedro Sánchez. I insisteix que la unió "és beneficiosa per a clients, empleats i accionistes d'ambdues entitats, i per a la societat en el seu conjunt".

Així mateix, destaca que aquesta operació "també és una oportunitat per continuar demostrant que a Espanya i a Europa les coses es fan bé". I confia, diu el president del banc, "en les nostres institucions" i "que es respectin les regles de joc". Així mateix, confia que els accionistes de Banc Sabadell puguin decidir aviat i que vegin en aquesta proposta "el que realment és, un dels projectes més rellevants de la banca europea en aquesta dècada."