Telefónica i els sindicats han pactat reduir la jornada laboral progressivament fins a les 36 hores el 2026. La mesura, pactada per la teleco espanyola i les organitzacions sindicals al nou conveni col·lectiu, es començarà a implantar a partir del pròxim 1 de juliol i consistirà en la reducció de mitja hora cada any, segons ha informat UGT en un comunicat.

La mesura, impulsada per UGT durant les negociacions del tercer conveni col·lectiu d'empreses vinculades (CEV), permetrà a tota la plantilla emparada pel CEV de Telefónica a Espanya reduir la seva jornada laboral setmanal des de les 37,5 hores setmanals actuals a les 36 hores el 2026.

Segons explica el sindicat, amb l'aplicació de la reducció de la jornada es consolida una "millora substancial en la qualitat de vida de les persones treballadores" i posiciona l'empresa "a l'avantguarda de la conciliació de la vida laboral i personal a Espanya". La implantació de la jornada laboral a 36 hores "es converteix així en un referent per a la nostra societat, que esperem promogui una tendència cap a models de treball que prioritzin la salut, el benestar i la conciliació de les persones treballadores".

"Aquest èxit és el resultat del ferm compromís de UGT per garantir les millors condicions laborals en Telefónica. Aquesta mesura és un reflex de la nostra visió d'un futur laboral més equilibrat i, unida a altres com a la flexibilitat i ampliació del teletreball, la deslocalització o el smartwork com noves formes de treball, tindrà un impacte positiu en la motivació de la plantilla", ha afegit l'organització.

En les "properes setmanes" es produirà una nova reunió de la comissió de negociació permanent en la qual es firmarà l'acord definitiu de modificació del conveni. Per a UGT aquest és un acord que posa de manifest el "poder de la negociació col·lectiva per aconseguir avanços reals i tangibles" per als treballadors i que, segons el seu parer, "marca un abans i un després en les relacions laborals".