Taqa ha confirmat aquest dimecres que manté converses amb CriteriaCaixa, CVC i GIP per entrar a Naturgy. L'energètica dels Emirats Àrabs Units ha emès un comunicat a través de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per informar que els recents rumors sobre la seva possible entrada en el capital de la cotitzada espanyola són certs, tot i que encara no han arribat a cap tipus d'acord.

"Taqa confirma que està mantenint converses amb CriteriaCaixa en relació amb un possible pacte de cooperació relatiu a Naturgy", ha assenyalat l'entitat. Així mateix, confirma que està mantenint converses amb els fons d'inversió CVC i GIP "en relació amb la possible adquisició de les seves accions a Naturgy".

Així mateix, ha explicat que si l'esmentada adquisició es produís, "hauria de formular-se una oferta pública d'adquisició per la totalitat del capital de Naturgy". En qualsevol cas, Taqa subratlla que no s'ha assolit cap acord amb el braç inversor de La Caixa que presideix Isidro Fainé ni amb els fons CVC i GIP.

"No hi ha cap garantia que es vagi a implementar cap operació ni certesa quant als termes en què, en el seu cas, podria realitzar-se. No hi ha hagut cap acostament a Naturgy per part de Taqa. En el seu cas, d'assolir-se qualsevol acord, Taqa ho publicarà al seu degut temps", ha conclòs.

El supervisor borsari ha suspès de cotització cautelarment la companyia energètica aquest matí, davant de la informació que estaven preparant la firma emiratí sobre la seva entrada en el capital de Naturgy. La CNMV ha aixecat la suspensió a les 11:30 hores després de la informació difosa per Taqa.