Santander ha posat en marxa una nova campanya per impulsar la venda d'assegurances de cotxe, els més afectats, primer per la pandèmia i després, per la inflació. El banc que presideix Ana Botín regalarà xecs d'Amazon d'entre 30 i 100 euros als qui contractin una nova pòlissa aquest mes d'abril, i premiarà amb uns altres 30 euros addicionals (fins a un màxim de 130 euros) si l'esmentada contractació es realitza pels canals online, és a dir, pel web o app.

L'entitat, que llança aquesta oferta juntament amb Mapfre, el seu soci des de 2019 a Espanya i Portugal, mantindrà la promoció, a priori, durant aquest mes, fins al proper dia 30 d'abril. Encara que podria estendre-la si funciona, com ja ha ocorregut amb les de captació de nòmines (on regala fins a 500 euros).

Segons explica el banc, només podran beneficiar-se d'aquests xecs regal per bescanviar en el gegant del comerç electrònic (Amazon) els que ja són clients i contractin una nova pòlissa de Santander Mapfre per a turismes i tot terrenys en qualsevol de les modalitats (a tot risc o a tercers) de les gammes Autos Elecció, Plus o ECO.

El valor del xec regal varia en funció de l'import de la prima contractada. Així, si l'assegurat paga entre 300 i 399 euros, podrà aconseguir un xec regal d'Amazon de 30 euros; Si la prima és d'entre 600 i 699 euros, el valor del xec ascendirà a 60 euros; I si l'import de la prima és igual o superior a 1.000 euros, l'esmentat xec serà de 100 euros.

Però en tots els casos, si l'assegurança es contracta a través dels canals digitals de Banc Santander (web o App) en lloc d'en les oficines físiques, l'import del xec serà de 30 euros més. D'aquesta manera, l'assegurat incrementarà el valor del xec des de 60 i fins a un màxim 130 euros.

Les assegurances d'auto són les que més han patit en els últims anys. Durant la pandèmia, moltes persones van donar de baixa la seva pòlissa en no fer ús del vehicle pel confinament i l'augment del teletreball. Així mateix, es van matricular i es van vendre molts menys cotxes, la qual cosa va tenir com a conseqüència, també, una reducció de la venda d'assegurances.

En els anys posteriors, les assegurances d'auto s'han vist impactats per la inflació. En recuperar-se la mobilitat, van augmentar els sinistres, però reparar un cotxe al taller era molt més car que abans de la Covid, així que les companyies d'assegurances, que estaven registrant pèrdues per aquestes pujades de costos, van decidir pujar les tarifes.

Entre 2023 i el que va de 2024, la gran majoria de companyies asseguradores han pujat els preus de les seves pòlisses d'auto, de mitjana un 6,5% segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Es tracta del repunt més gran dels últims 20 anys.

Precisament aquestes pujades fan menys atractiu contractar una assegurança de cotxe, però com en la majoria dels casos és obligatori, els bancs, asseguradores i en general, les empreses que es dediquen a vendre aquestes pòlisses proven de reactivar la venda amb ofertes com la que Santander ha llançat aquest mes d'abril, i CaixaBank té al seu aparador des de febrer.

CaixaBank regala fins a 750 euros per contractar segurs

CaixaBank acaba d'ampliar fins al 26 d'abril la campanya que ha tingut activa durant febrer i març perquè els seus clients s'animin a contractar assegurances de cotxe, vida o llar, entre d'altres. El banc català regala fins a 750 euros si es contracten diverses pòlisses.

En concret, l'entitat ofereix una targeta regal de 50 euros a què contractin un nou producte MyBox, 150 euros a què contractin dos nous productes i 450 euros als qui contractin tres productes. A partir de la tercera contractació, cada nova suma 150 euros més a la targeta regal fins a un màxim de 750 euros.