El president del Govern espanyol ha visitat aquest matí a la capital catalana les instal·lacions de DFactory Barcelona, un 'hub' que agrupa a més de trenta empreses tecnològiques per a la implantació de la tecnologia 4.0 i que impulsa el Consorci de la Zona Franca (CZFB). Pedro Sánchez, segons informa en un comunicat la Presidència del Govern, ha realitzat la visita acompanyat de la vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i pel delegat especial de l'Estat en el Consorci, Pere Navarro.

El president ha assistit a una presentació d'aquest projecte, en el qual participen empreses capdavanteres en robòtica, sensórica, intel·ligència artificial, ciberseguretat, impressió 3D o manufactura avançada. El projecte d'aquest 'hub', que compta amb un pressupost de 30 milions d'euros, inclou el suport a les empreses en la seva transició cap a l'era digital i treballa en la creació d'"un ecosistema d'atracció de talent, tecnologia i inversions".

El projecte, de referència internacional, es desenvolupa en un edifici del CZFB d'uns 17.000 metres quadrats, dissenyat per TurullSørensen Arquitectos i PGI Torrella, i els seus integrants són compromesos amb l'agenda mediambiental 2030.

Pedro Sánchez, a més d'aquesta visita, ha participat també aquest dissabte en Barcelona en un acte polític del PSC. El primer que se celebra des de les eleccions catalanes de diumenge passat.