Rovi ha presentat aquest dilluns en la seva junta general ordinària d'accionistes una valoració de l'exercici 2023 i el pla de llançament del seu producte Risperidona ISM per a Europa i la resta del món, amb el qual espera abastar unes vendes potencials d'entre 200 i 300 milions d'euros a nivell global en els propers anys, segons va avançar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) abans de la cita amb els accionistes.

La farmacèutica espera que Risperidona ISM, "per les seves característiques diferencials", es converteixi en un actor rellevant en el camp dels injectables de llarga durada per al tractament de l'esquizofrènia al món. "Ens trobem en una fase de creixement centrat en reforçar la internacionalització de la companyia de la mà de Risperidona ISM, un fàrmac amb un potencial extraordinari gràcies a la innovadora tecnologia ISM, que preveiem que assoleixi vendes potencials d'entre 200 i 300 milions d'euros a nivell global en els propers anys", recalca el president i conseller delegat de Rovi, Juan López-Belmonte Encina.

D'altra banda, els accionistes de Rovi han donat 'llum verda' en la junta a la reelecció de l'exministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, com a consellera i al repartiment d'un dividend, amb un import equivalent, aproximadament, al 35% del benefici consolidat de l'any 2023 atribuït a la societat dominant, segons recull Europa Press.

En concret, la farmacèutica ha aprovat la reelecció de Fátima Báñez García com a consellera externa independent, pel termini estatutari, i la proposta d'aplicació del resultat corresponent a l'exercici social, tancat el mes de desembre passat, i de dividend complementari que inclou el pagament d'un dividend fix d'1,1037 euros bruts per acció amb dret a percebre-ho.

Això últim implicaria el repartiment d'un import equivalent, aproximadament, al 35% del benefici consolidat de l'any 2023 atribuït a la societat dominant. El consell d'administració de Rovi també ha aprovat un pla d'incentius a llarg termini (2025-2027) mitjançant el lliurament d'accions de la societat, si escau, als consellers executius d'aquesta.

En aquest context, la quantia total a què opta cadascun dels consellers executius, si aconsegueixen el 100% dels objectius marcats en aquest pla d'incentius, és del 170% del seu salari fix mitjana durant els tres anys de vigència del pla i dividida entre el preu mitjana de cotització de l'acció en els 30 dies hàbils borsaris immediatament anteriors a la data de final de la meritació --això és, el 31 de desembre de 2027-.

Finalment, la companyia ha acceptat en la seva junta reduir la seva capital social en una quantia màxima de 200.857,14 euros, mitjançant l'amortització d'un màxim de 3.347.619 accions pròpies, de 0,06 euros de valor nominal cada una d'elles, representatives, com a màxim, d'un 6,20% del capital social de la societat.

Els accionistes de Rovi també han aplaudit la retribució total màxima anual a favor dels membres del consell d'administració en la seva condició de tals per a l'exercici 2024, d'un milió d'euros, així com la política de remuneracions dels consellers per al període comprès entre 2025 i 2027.