El grup farmacèutic Rovi ha confirmat aquest dijous que ha contractat els serveis de Lazard com a assessor financer per a l'anàlisi de potencials alternatives per traure profit dels seus actius. La companyia ha agregat que està contínuament avaluant possibles operacions estratègiques per als seus actius i que de moment no s'ha acabat l'esmentada anàlisi ni presa una decisió concreta sobre això.

Amb aquesta explicació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Rovi surt al pas de les informacions semblants aquest dijous al diari Expansió, sobre una possible operació corporativa. "En vista de les informacions aparegudes en premsa el dia d'avui en relació amb una possible operació corporativa de Rovi relacionada amb el seu negoci de fabricació a tercers, es comunica que Rovi està contínuament avaluant potencials alternatives estratègiques per valorar els seus actius", ha explicat la companyia en un fet rellevant. Segons ha publicat el diari Expansió, la farmacèutica explora alternatives estratègiques per potenciar els seus diferents negocis i preveu traspassar a un soci financer una participació rellevant en la divisió el seu negoci de fabricació per a tercers, també conegut com a CDMO. No obstant això, la farmacèutica ha precisat que no s'ha acabat l'esmentada anàlisi i que no s'ha pres cap decisió sobre això.

Rovi va obtenir un benefici net de 170,3 milions d'euros el 2023, un 15% menys que l'any anterior. Els ingressos operatius van augmentar un 1%, fins als 829,5 milions, principalment pel negoci de fabricació a tercers, que va créixer un 1% i va assolir els 409,3 milions, en tant que el negoci d'especialitats farmacèutiques va obtenir 420,1 milions, també un 1% més que el 2022.

Les accions de Rovi cotitzen en 75,35 euros i des de començament d'any s'han revalorat més d'un 25% al mercat continu. La presentació dels resultats econòmics van portar als inversors a una presa de beneficis en les jornades borsàries posteriors a la presentació, el passat 27 de febrer. La companyia ha anunciat un dividend d'1,1037 euros per acció (-15%, manté el payout en 35%). Al seu torn, Bankinter i Sabadell van revisar a l'alça el preu objectiu de les accions, fins als 80 euros.