Revolut ha aconseguit llicència bancària al nostre país, el que li permetrà comptar amb un IBAN espanyol i llançar el compte nòmina, a més de Bizum, abans de l'estiu. Actualment, l'entitat opera a Espanya i la resta de països europeus a través d'una llicència lituana, la qual cosa fa que els seus números de compte comencin per LT. Però després de la migració, prevista per a aquest 2023, aquestes lletres es transformaran en ES el que farà que els seus 1,65 milions de clients aquí tinguin més facilitat per domiciliar els seus ingressos i rebuts.

Des de la Fintech asseguren que hi ha una gran "discriminació" cap a l'IBAN actual, el lituà. De fet, alguns clients els han transmès que les seves empreses no accepten aquest número de compte per abonar-los la nòmina, encara que és legal. Davant d'aquesta situació, Revolut va decidir comptar amb la seva pròpia fitxa bancària i establir una sucursal a cada país europeu on està assentat.

Per a això va demanar permís primer al Banc Central Europeu i al Banc de Lituània, que el 2021 li van atorgar una llicència bancària europea. Ja el 2022, Revolut aconseguia una llicència pròpia a França, any en què també van realitzar la migració dels comptes dels seus clients en aquest país, expliquen a ON ECONOMIA des del banc digital, que ara realitzarà el mateix procés a Espanya.

I en aquest context, Revolut Bank s'ha 'empadronat' en el número 20 del Carrer Serrano de Madrid, segons apareix ja al registre mercantil. L'entitat ha instal·lat allà la seva seu fiscal, però la seva seu social, on són les oficines, se situen al carrer Príncipe de Vergara (també a la capital) i a Spaces Mas de Roda (Barcelona) on hi treballen més de 500 empleats.

Al capdavant de Revolut Bank a Espanya, és a dir, d'aquesta sucursal, hi ha Eduardo Pérez Toribio. El banc digital va fitxar aquest directiu el febrer del 2022 procedent d'Orange Bank també com a responsable de préstecs per a Espanya i Portugal, i és qui ha dut a terme tot el procés per aconseguir aquesta llicència. També l'any passat, l'entitat va nomenar Ignacio Zunzunegui, que abans estava a AliExpress, com a responsable de creixement.

A Espanya, on va aterrar el 2017, Revolut ha superat els 1,65 milions de clients. El que el converteix en el seu sisè mercat després de França, Irlanda, Polònia i Romania, on ja tenen 2 o més milions d'usuaris. Al capdavant hi ha el Regne Unit, el seu país origen (va néixer allà el 2015) i el seu primer mercat, on compten, amb més de 6 milions de clients.

Actualment, Revolut està preparant la migració dels comptes a Irlanda on ja han rebut el vistiplau de les autoritats locals per tenir llicència bancària. També han demanat aquesta llicència a Portugal, on van aterrar a finals de 2021 i ja han superat el milió de clients. L'únic país on operaran amb una llicència diferent a la bancària serà al Regne Unit, aquí operen amb una llicència de diners electrònics com porten fent des del Brexit.

De volta a Espanya, Revolut destaca que tenir un número de compte local té dos matisos importants, un és fer més confiança a l'usuari. Doncs "encara que no canvia res en l'àmbit pràctic, poder domiciliar la nòmina o els rebuts en un compte amb IBAN espanyol, dona més facilitat a l'usuari". I d'altra banda, els permetrà llançar Bizum —el sistema d'enviament instantani de diners— que ha d'anar associat a un número de telèfon i IBAN espanyol, afegeixen.

Plans d'expansió el 2023

Després d'arribar els 27 milions d'usuaris durant 2022, Revolut vol continuar creixent i té plans d'expansió el 2023, any en què preveu aterrar en mercats nous a LATAM, Àsia i l'Orient Mitjà. Entre ells, a l'Índia, on han creat un equip de més de 400 empleats amb l'objectiu de llançar l'aplicació bancària de manera imminent.

També a Mèxic, on a més tenen previsió de crear més de 250 nous llocs de treball fins a 2025. Li segueix el Brasil i Nova Zelanda, amb aquest últim mercat la companyia espera complementar les seves operacions existents a Austràlia en només uns mesos.