L'exconsellera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa, s'ha incorporat al consell d'administració de la companyia de cosmètica Puig, de la qual s'espera una eminent sortida a Borsa en les properes setmanes.

Dancausa és una de les incorporacions al consell que s'han conegut en les últimes hores, tal com va avançar El Economista, igual com la de Tina Müller, consellera delegada de l'empresa de cosmètica Weleda AG. Ambdues han entrat a l'òrgan de direcció en qualitat de conselleres, segons consta en els apartats d'informació corporativa de la companyia que ha comprovat Europa Press.

Fins al març passat, Dancausa exercia el càrrec de consellera delegada de Bankinter, on hi va haver un total de 14 anys. Després de l'última junta d'accionistes de l'entitat bancària, va passar a ser la presidenta no executiva del banc, cedint el lloc de consellera delegada a Glòria Ortiz.

La incorporació de Dancausa a Puig s'ha conegut tot just un dia després que la companyia hagi anunciat la seva intenció de sortir a borsa per captar més de 2.500 milions d'euros, mitjançant una oferta pública de venda d'accions (OPV) de nova emissió dirigida a inversors qualificats i una altra oferta de venda d'accions ja existents de més import.

En concret, Puig va informar dilluns passat que té intenció de sol·licitar l'admissió a cotització de les seves accions en les Borses de Valors de Barcelona, Madrid, Bilbao i València i la seva negociació al mercat continu.

L'oferta consistirà en una OPV d'accions de nova emissió amb l'objectiu de captar aproximadament 1.250 milions d'euros, i una oferta d'accions existents de més import que realitzarà l'accionista majoritari de la societat, Puig, controlada per Exea, la societat patrimonial de la família Puig. Després de l'oferta, la família Puig conservarà una participació majoritària i la gran majoria dels drets de vot de la societat.