Primark apujarà el salari als seus empleats en els propers anys després de tancar un acord amb sindicats. Els treballadors de la companyia de moda a Espanya veuran incrementada la seva remuneració entre un 19% i un 23% en els pròxims tres anys, després d'assolir CCOO un acord amb l'empresa en la negociació del nou conveni col·lectiu 2023-2025, segons ha informat el sindicat en un comunicat.

D'aquesta manera, l'acord fixa una pujada del 7,3% el 2023, del 5,5% el 2024 i del 5,2% el 2025. En total, l'increment suposa un 19% acumulatiu per als propers tres anys. A més, es reconeixen quadriennis per antiguitat des de 2010, concretant una pujada salarial que per a la plantilla anterior a 2013 totalitza el 23%.

Al nou conveni s'han pactat 11 caps de setmana complets de descans per als empleats de la firma de moda, s'han reduït els diumenges/dies festius de treball obligatori i s'augmenta la compensació per treball en els mateixos a 40 euros. També s'han concretat mesures per reduir la parcialitat amb la consolidació del 30% de les hores complementàries, mínim de 20 hores en la contractació a temps parcial (contractes de més de tres dies) i futures vacants indefinides a 25 hores.

Així mateix, s'ha eliminat el conflictiu primer torn de vacances i s'ha fixat que les llicències retribuïdes s'entenen per dies hàbils. CCOO ha destacat aquesta pujada salarial després de les mobilitzacions de la plantilla, que augmenta el salari per hora del grup majoritari de plantilla fins a prop de 12 euros el 2025 i se situa per sobre del conveni de grans magatzems, aprovat recentment, i del 85% dels convenis provincials.

L'acord inclou una adhesió a efectes funcionals del conveni de Primark dins del marc d'Anged, de "forma temporal i condicionada" a la previsible obertura d'un marc de negociació estatal del comerç tèxtil per part de la nova patronal ART, on és integrada Primark.