José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica, ha assumit a partir d'aquest dijous la presidència del consell d'administració de Virgin Media O2 (VM02), en substitució del conseller delegat de Liberty Global, Mike Fries. El directiu passa a presidir el consell de l'operadora britànica, controlada al 50% entre Telefónica i el grup nord-americà Liberty Global.

Pallete substitueix Mike Fries, conseller delegat de Liberty Global. Es tracta d'un relleu contemplat en l'acord establert en la creació de la societat conjunta resultant de la fusió entre Virgin Media (Liberty Global) i O2 (Telefónica), en virtut del qual la presidència del consell rotarà cada dos anys entre ambdues companyies.

Per la seva part, Fries continuarà sent membre del consell de VMO2, que està format per vuit membres, quatre per a cada companyia. D'aquesta manera, Telefónica té representació en el consell a través del mateix Pallete, del conseller delegat Ángel Vilá, de la directora financera Laura Abasolo i del qual fos conseller delegat de l'antiga O2, Peter Erskine.

Telefónica i Liberty Global van anunciar la integració de les seves dues filials al Regne Unit el maig de 2020 per crear un operador líder al mercat britànic. Es va tractar de l'operació més gran en la història de Telefónica, que va acabar de completar-se el passat 1 de juny de 2021. Després del període de Fries ocupant la presidència del consell des de l'inici de VM02, ara serà el president de Telefónica el que ocupi el càrrec.