L'empresa d'intel·ligència artificial OpenAI ha anunciat aquest divendres la sortida de Sam Altman, creador del ChatGPT, com a conseller delegat i membre de la junta directiva en haver perdut la confiança d'aquest òrgan.

En un comunicat, la junta directiva va indicar que ha conclòs que Altman "no va ser consistentment honest en les seves comunicacions" amb aquest òrgan, la qual cosa "va perjudicar la seva capacitat per exercir les seves responsabilitats", segons recull l'Agència EFE.

"La junta directiva ja no té confiança en la seva capacitat per continuar liderant OpenAI", afegeix el comunicat, en el qual s'anomena a Mira Murati, fins ara cap de tecnologia, com a consellera delegada interina.

ChatGPT s'ha convertit en una de les aplicacions més disruptives al món de la intel·ligència artificial. En els primers dos mesos des del seu llançament va aconseguir superar els 100 milions d'usuaris a tot el món, cosa que l'ha convertit en una de les aplicacions més reeixides de la història.

Funciona a través d'un chatbot, un programa per comunicar-se amb les persones a través de la conversa, impulsat per intel·ligència artificial. Aquest chatbot utilitza el model de llenguatge GPT-3 per proporcionar respostes a les preguntes que se li fan. I el model GPT-3 és un dels models més grans i potents de l'actualitat, amb 175.000 milions de paràmetres. Això significa que ChatGPT és capaç de respondre preguntes de manera gairebé humana, la qual cosa el converteix en un chatbot extremadament eficaç i útil.