El grup Derby Hotels Collection, presidit per Jordi Clos Llombart, va aconseguir el 2022 un benefici net de més de 7 milions d'euros que contrasta amb les pèrdues de 4,5 milions de l'exercici anterior, quan encara es van veure afectats per les restriccions causades per la pandèmia de la Covid-19, segons consta en els comptes consolidats als quals ha tingut accés ON ECONOMIA.

En la mateixa línia, aquest grup hoteler gairebé va triplicar la facturació, amb 61,2 milions d'euros, quan el 2021 es va quedar en 22,76 milions. Amb la tornada del turisme internacional, han tornat al camí dels ingressos i dels beneficis anterior a la pandèmia tot i que encara no han assolit els nivells de 2019.

Els comptes consolidats de Derby Hotels Collection de l'any passat, que inclouen les diverses societats hoteleres dependents, posen en evidència la progressiva normalització de l'activitat. Així, les despeses de personal es van incrementar des dels 15,67 milions d'euros de 2021 fins als 22,2 milions de l'any passat, mentre que les altres despeses d'explotació també van augmentar de 12 a 21,5 milions en aquest mateix període.

El resultat d'explotació del grup hoteler es va situar el 2022 en prop d'11 milions d'euros, mentre que un any abans es va tancar amb pèrdues de 2,68 milions. Però la dada més rellevant són els beneficis nets atribuïts a la societat dominant, que es van elevar a 7,1 milions d'euros quan un any abans va registrar un trencament de 4,5 milions.

Pel que respecta a la facturació, encara no han assolit la xifra de negoci de 2019, de 68,7 milions d'euros, però si han superat els resultats d'aquell exercici, que es van situar en 9,3 milions. El mateix passa amb 2018, amb 64,5 milions d'ingressos i uns resultats de 6,7 milions.

Inversió a Londres

Aquestes dades concerneixen exclusivament el negoci hoteler. Fonts del grup precisen que si se suma l'activitat d'altres empreses situades fora del perímetre de Derby Hotels, que també són propietat de la família Clos, la facturació va assolir l'any passat els 70,3 milions d'euros. Entre aquestes empreses fora de perímetre està una immobiliària i una societat d'apartaments. Precisament, els apartaments turístics d'alt nivell formen part de Derby, però no altres de categories inferiors.

Al capdavant del grup es troba Jordi Clos Llombart, també president del Gremi d'Hotels de Barcelona i vicepresident del consorci Turisme de Barcelona, encara que de la gestió del dia a dia se n'ocupa el seu fill Joaquim Clos Casellas (Barcelona, 1981), director general de Derby Hotels Collection. Joaquim Clos destaca el fet que han multiplicat la facturació després de "superar" la pandèmia. Indica que acaben de remodelar la planta superior de l'Hotel Vila Real, de Madrid, que ha estrenat una terrassa amb piscina, i que invertiran 14 milions d'euros en la reforma integral del seu hotel de Londres, The Caesar, en l'actualitat de quatre estrelles.

El grup hoteler Derby Hotels compta amb 14 establiments, deu dels quals estan situats a Barcelona: Claris, Bagués, Astoria, Granados, Derby, Gran Derby Suite, Balmes, Balmes Residence, Aparthotel Arai i Suites Avenue. Dos més estan a Madrid, Urban i Vila Real. Un altre a París, Banke, de cinc estrelles, i el de Londres que s'estan reformant.