JD Sports accelera aquest 2023. El gegant britànic de distribució esportiva ha arrencat un agressiu pla de creixement a tot el món que implicarà obrir entre 250 i 350 botigues cada any fins a 2027. La companyia ha anticipat que realitzarà una inversió d'entre 500 milions i 600 milions de lliures anuals (565 milions i 678 milions d'euros). La finalitat de l'empresa de moda és expandir-se, especialment als mercats on actualment té una presència més baixa.

Amb les noves obertures, des de JD Sports preveuen elevar a doble dígit la seva quota de mercat en regions clau i també el seu marge operatiu. "El dia d'avui marca un nou capítol en la història de creixement de JD Sports en la mesura que establim els nostres plans per convertir-nos en la potència líder mundial en moda esportiva", ha indicat el conseller delegat de JD Sports, Régis Schultz. En aquest sentit, el directiu ha afegit que veuen "importants oportunitats de creixement a futur per expandir-nos a escala internacional, especialment a Amèrica del Nord i Europa."

JD Sports aposta per Espanya

Entre els plans d'expansió de la firma britànica es troba Espanya, on el negoci preveu obrir unes 46 botigues en els pròxims tres anys. Amb aquestes obertures, JD Sports s'aproparia als 140 punts de venda físics, ja que va tancar l'any passat amb 92 establiments repartits pel país. Entre les obertures, JD Sports té previst obrir botigues als dos principals aeroports d'Espanya: un local a la Terminal 1 de Barcelona-El Prat i un altre a la Terminal 4 de Madrid-Barajas. Més enllà d'aquestes botigues, el gegant britànic també obrirà al centre comercial Garbera (Sant Sebastià) i al centre comercial Jaén Plaza, a Jaén. A més, sumarà la seva presència a Marineda City (A Coruña), Berceo (Logronyo) i Open Mall (Lanzarote).

A Barcelona, JD Sports obrirà una macrobotiga a Portal de l'Àngel. La multinacional ha llogat el local que ocupava l'antiga botiga de Disney i està previst que sigui un dels comerços més grans d'Espanya i Portugal. Aquest comerç donarà feina a unes 120 persones i tindrà una superfície total de 2.500 metres quadrats. D'aquests, 2.000 metres quadrats es destinaran als diferents departaments de JD Sport, mentre que els 500 metres restants seran per a Size?, una cadena del mateix grup especialitzada en edicions limitades de calçat i roba esportiva. L'espai de Size? serà el primer que obrirà el grup a Barcelona i el segon al mercat nacional.

Amb aquestes obertures, JD segueix amb l'estratègia d'obrir flagship store a les principals ciutats d'Espanya i d'Europa. "JD Sports continua amb l'estratègia d'obrir macrobotigues a les principals ciutats d'Espanya i Europa, on volem continuar sent la marca de referència quant a moda esportiva", va explicar a Expansión Gabriel Bocci, director d'expansió de la firma. "Portal de l'Àngel és el carrer més afí al client de JD Sports", va afegir.

Si bé a Europa i Amèrica del Nord el gegant està en auge, a Corea del Sud ha tancat tots els negocis. L'acció s'ha dut a terme aquest any pel mal rendiment que l'empresa porta des de l'esclat de la pandèmia. El grup comptava amb 14 botigues a tot el país i ha decidit tancar tots els locals.

JD Sports
JD Sports

Més de 2.600 botigues a 20 països

Fundat el 1981, el retailer britànic distribueix firmes internacionals com Nike, Ellesse, Adidas, Fila i Vans, entre d'altres. Paral·lelament, també comercialitza les seves marques pròpies, Supply & Demand i Pink Soda. El 2021, el grup JD Sports comptava amb 2.600 botigues a 20 països, de les quals 853 pertanyien a la cadena JD Sports i 33 a Size?. A mitjans de 2021, el gegant britànic va adquirir el comerç electrònic català Deporvillage, en una operació valorada en uns 140 milions d'euros. En una primera operació es va adquirir el 80% del capital i el mes d'octubre de 2022 es va comprar un 18% addicional, fins a controlar el 98% del negoci.

Adquisició de Deporvillage

Xavier Pladellorens i Ángel Corcuera van llançar l'ecommerce esportiu Deporvillage el 2010, que des del seu naixement va tenir un creixement sostingut, batent rècords cada exercici, fins a assolir els 160 milions d'euros de facturació i els 2,5 milions de clients amb què van tancar el 2021. La plataforma està disponible en sis idiomes i té un catàleg de més de 100.000 articles procedents de més de 680 marques, i serveix comandes a més de 100 països.

"La vida són etapes i ara es tanca la més intensa i apassionant de la meva vida. M'emporto unes vivències que poc podia imaginar fa dotze anys quan vam fundar la companyia. Ara toca prendre's un temps per pensar què fer en aquesta nova etapa, que espero que també sigui molt interessant," va indicar Pladellorens després de l'adquisició.