L'IESE Business School i Esade ha ocupat el segon posat en el rànquing mundial d'escoles de formació de directius publicat aquest dilluns pel Financial Times. Així mateix, el diari britànic també col·loca a l'IESE, que pertany a la Universitat de Navarra, la número dos del món en formació directiva per a organitzacions. En aquesta classificació, Esade aconsegueix l'onzena posició.

Fins a l'any passat, el Financial Times publicava una classificació general que feia una mitjana dels resultats d'ambdós rànquings (programes oberts i a mida per a organitzacions). Aquest any aquest rànquing combinat no s'ha publicat, només les classificacions dels programes de directius i organitzacions per separat. En qualsevol cas, els programes de formació directiva de l'IESE ocupen cada any des de 2015 el lloc 1 o 2 en l'àmbit mundial en aquesta classificació combinada.

Aquest 2024, el diari britànic ha destacat en ambdós rànquings la internacionalitat de l'IESE, la rellevància dels seus programes i la satisfacció dels participants. "Aquesta excel·lent segona posició mundial en els rànquings de programes oberts i a mesura que ha publicat el FT, reconeix la nostra capacitat per oferir una experiència global excepcional als directius, emprenedors i clients corporatius que acudeixen a nosaltres per formar-se" afirma Andrea Montalvo, vocal de programes d'Executive Education en el Consell de Direcció de l'IESE en un comunicat.

També subratlla "la rellevància dels nostres programes amb enfocament en la direcció general, que permet abordar amb visió àmplia els grans reptes que aborden els directius actualment, com són la intel·ligència artificial o la sostenibilitat. Per a això, aquest any hem continuat innovant tant en formats com en metodologies buscant sempre la millor experiència d'aprenentatge per als directius".

Així mateix, Financial Times ha situat Esade Executive Education com la segona millor escola de negocis del món en formació oberta per a directius (Open), classificació en què ha pujat un lloc respecte de l'any passat. La publicació ha destacat, especialment, la preparació dels programes, les metodologies pedagògiques innovadores, el material didàctic i la qualitat del claustre, categories en què Esade ha estat escollida, a més, com la millor escola de negocis del món.

En el rànquing de programes oberts (dirigits a directius de tot el món), HEC Paris ocupa el primer i tercer lloc en el rànquing. L'IESE, Esade i London Business School, comparteixen el segon. I la següent escola de negoci espanyola que apareix és l'IE Business School, que tanca en top ten; Per la seva part, en la classificació de programes a mida (dissenyats per a empreses) és la francesa Insead i la suïssa IMD les que es posicionen com la primera i la tercera. L'IESE té la segona posició i Esade, l'onzena.

Recentment, l'IESE i Esade també es van posicionar entre les 20 millors escoles de negocis del món, segons la classificació global 2024 elaborada pel Financial Times (FT). En concret, el MBA d'IESE va assolir el cinquè lloc i el d'Esade, el número disset. La llista, dominada per escoles nord-americanes, només té quatre europees al top 10. Així, el MBA d'IESE Business School és el cinquè del món i el tercer d'Europa. A Espanya, és el primer.