Iberdrola aconseguirà el 100% de la seva filial nord-americana Avangrid, de la qual controlava ja aproximadament el 81,6% de la seva capital. La companyia que presideix Ignacio Sánchez Galán, que aquest divendres ha celebrat la seva junta d'accionistes a Bilbao, anuncia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que aconseguirà el 18,4% restant per 2.348 milions d'euros. En concret, l'energètica ofereix 35,75 dòlars (32,91 euros) per cada acció que no sigui ja de la seva propietat, la qual cosa representa un desemborsament total de 2.551 milions de dòlars (uns 2.348 milions d'euros al canvi).

Segons ha informat Iberdrola a la CNMV, de moment, "ha arribat un principi d'acord per a l'adquisició de totes les accions ordinàries" d'Avantgrid que no són encara propietat d'Iberdrola. És a dir, no s'ha assolit un acord vinculant per a ambdues parts en relació amb aquesta operació, però s'espera.

El mes de març passat, l'energètica ja va llançar una oferta per adquirir el 18,4% dels títols de la seva filial nord-americana. L'objectiu d'aquesta transacció és incrementar l'exposició al negoci de xarxes als Estats Units "en un moment clau per a Iberdrola, que vol créixer en mercats amb alta qualificació creditícia i en negocis regulats com el de xarxes".

Amb seu a Connecticut, Avangrid compta en l'actualitat amb 44.000 milions de dòlars (40.391 milions d'euros) en actius i operacions en 24 estats dels Estats Units. A través del seu negoci de xarxes, posseeix i opera vuit empreses d'electricitat i gas natural, que presten serveis a més de 3,3 milions de clients a Nova York i Nova Anglaterra.

Quant al negoci d'energies renovables, Avangrid posseeix i opera una cartera d'instal·lacions de generació d'energia renovable en tot Estats Units. El 2023, la companyia va obtenir un benefici brut d'explotació (Ebitda) ajustat de 2.430 milions de dòlars (2.230 milions d'euros), davant els 2.246 milions de dòlars (2.061 milions d'euros) de l'any anterior.