El grup Hyatt opta per la Ciutat Comtal per obrir el seu primer hotel urbà a Espanya. En concret, la companyia ha escollit l'antic Hotel Sofia Barcelona, de cinc estrelles, situat a l'exclusiva zona alta i a pocs minuts del monestir de Pedralbes i llocs icònics com el Camp Nou, per obrir el Grand Hyatt Barcelona, que s'inaugura aquest dimecres.

L'obertura es produeix després de més d'un any de reforma en què s'han invertit més de 20 milions d'euros i un canvi de marca, que es produeix a conseqüència de l'adquisició d'aquest hotel per part d'AXA IM Alts a Selenta Group (la plataforma hotelera espanyola de Brookfield) en una operació valorada en 180 milions i en la qual propietat va ser adquirida per una aliança d'empreses amb el seu soci espanyol Blasson.

L'hotel disposa de 465 habitacions, de les quals 49 són suites i un àtic de luxe. També disposa de 22 sales de reunions que sumen 3.400 metres quadrats, així com un espai de 864 metres quadrats dissenyat per allotjar conferències i esdeveniments a gran escala. A més de piscina a l'aire lliure, Spa by Natura Bissé, i cabines amb banyera d'hidromassatge, bany turc i sauna.

Es tracta del cinquè hotel Grand Hyatt a Europa. A Espanya, el grup hoteler té un total de 50 allotjaments que opera sota vuit marques diferents, d'aquesta manera, Hyatt posseeix la quarta cartera més gran al país per nombre d'habitacions.

"Grand Hyatt Barcelona representa un altre exemple carismàtic de la icònica marca Grand Hyatt, que ofereix un allotjament captivador emmarcat en una arquitectura impressionant i un disseny audaç", destaca el director general de Grand Hyatt Barcelona, Franck Sibille.

Pel que fa a l'oferta gastronòmica, l'hotel comptarà amb el restaurant peruà Maymanta al terrat de la planta 19, així com el rostidor Leña dirigit per Dani García, xef Michelin, que obrirà les portes a finals d'aquest 2024. I la cafeteria boutique Philosophia, que disposa de vistes a l'avinguda Diagonal i a la zona alta de Barcelona.

El Grand Hyatt Barcelona serà la segona propietat Grand Hyatt a Espanya, la primera és a La Manga (Múrcia). L'hotel es va estrenar l'abril del 2023 i està ubicat als afores de la ciutat, ja que disposa de camp de golf. "L'obertura d'avui reflecteix el nostre creixement accelerat de la marca a Espanya i més àmpliament a Europa, Àfrica i l'Orient Mitjà, i mostra el nostre compromís continu d'oferir una atenció de primera classe", apunta Javier Águila, president de Grup Hyatt a EMEA.