H&M ha proposat als sindicats el tancament de 28 botigues a Espanya en el marc d'un procediment d'acomiadament col·lectiu per a "adaptar i perfeccionar" la seva cartera de locals amb l'objectiu de satisfer les "canviants necessitats i expectatives" dels seus clients.

De fet, la firma de moda sueca ha detallat que això implica "assegurar les millors ubicacions que siguin rellevants per als clients, millorar l'experiència de compra a les botigues actuals, buscar activament noves oportunitats i prendre decisions sobre el tancament dels establiments quan sigui necessari".

H&M ha recalcat que és "fonamental" comptar amb botigues a les "localitzacions adequades i ser competitius". "Avaluem i optimitzem constantment la nostra cartera d'establiments per alinear-lo amb la nostra estratègia global, amb l'objectiu de complir les expectatives dels nostres clients", ha reiterat a Europa Press la multinacional.

Tancament de 28 botigues a Espanya

D'aquesta forma, H&M ha proposat als sindicats el tancament de 28 establiments a Espanya, dels quals no ha precisat les seves ubicacions, ja que el període de negociació d'aquest procediment no començarà fins al setembre.

La firma de moda sueca, que ja ha informat els representants sindicals, ha precisat que "treballarà en estreta col·laboració" amb els sindicats per assegurar un "diàleg constant" entre les parts. "Estem compromesos a abordar aquest assumpte amb el màxim respecte i és prioritari per a la companyia donar suport i acompanyar als nostres equips al llarg de tot aquest procés", han subratllat.

El sindicat qualifica d'"agressiva" la mesura

H&M ha informat els sindicats aquest procediment d'acomiadament col·lectiu a Espanya, que a més de 28 botigues afectarà 588 treballadors, i que es presenta per causes organitzatives, productives i econòmiques als locals, després d'haver anunciat aquest divendres un altre procediment de regulació d'ocupació a les seves oficines de Barcelona, la negociació del qual començarà la setmana que ve, segons informa CCOO.

CCOO ha recordat que amb el nou Reial decret de 2023, en el cas que es produeixin tancaments de centres de treball, l'empresa ha de realitzar la comunicació a l'autoritat laboral amb almenys sis mesos d'antelació fins que es produeixi la constitució de la taula negociadora, enviant còpia als sindicats més representatius en l'àmbit estatal i autonòmic. Després dels processos de mobilització de l'any passat per exigir millores salarials a Espanya i l'acord al qual es va arribar, CCOO creu que aquesta mesura és "massa agressiva" i que es poden buscar solucions que no impliquin la pèrdua d'ocupació.

D'aquesta forma, aposta per negociar amb la companyia per mantenir el nombre més gran de llocs de treball, minimitzant els efectes de "mesures tan dures" com les plantejades per H&M per a una plantilla que ja es va veure afectada per l'ERO que es va produir el 2021 amb la sortida finalment de 349 treballadors, davant els gairebé 1.100 afectats que havia proposat inicialment l'empresa.