Google ha presentat aquest dimarts VEO, la seva última eina d'Intel·ligència Artificial generativa de vídeo que permet crear vídeos d'alta definició amb una resolució de 1090p "en una àmplia gamma d'estils cinematogràfics i visuals que poden anar més enllà d'un minut", segons resa el gegant tecnològic al seu propi web. També ha posat de llarg Image 3, una eina de transformació de veu en imatge que millora la definició i prestacions ofertes fins a la data.

"Amb una comprensió avançada del llenguatge natural i la semàntica visual, (VEO) genera un vídeo que representa de prop la visió creativa de l'usuari, capturant amb precisió el to d'una indicació i mostrant detalls en indicacions més llargues," explica el comunicat de l'empresa, que parla d'un "control creatiu sense precedents". El model, afegeixen, "entén termes cinematogràfics com a timelapse o fotos aèries d'un paisatge", amb un metratge "coherent" i amb moviments realistes que aconsegueixen un aspecte molt semblant a paisatges reals i animals o persones de carn i ossos.

En el llançament, Google ha mostrat un vídeo realitzat de la mà del cineasta Donald Glover, també conegut com a músic com Childish Gambino, que amb el seu estudi creatiu Gilga ha realitzat un vídeo amb aquesta eina (a dalt).

VEO neix del desenvolupament de vídeo per IA creat prèviament per Google a través de Generative Query Network, DVD-Gan, Imatge-Vídeo, Phenaki, WALT, VideoPoet i Lumiere i combina arquitectura, lleis d'escala i altres tècniques per millorar la qualitat i la resolució. Ara per ara, l'eina tan sols està disponible per a creadors que el vulguin utilitzar de manera privada unint-se a una llista d'espera.

També està disponible només per aquesta via Image 3, l'eina presentada per Google de manera simultània a VEIG, en aquesta ocasió per generar imatges amb Intel·ligència Artificial a partir de veu i amb una elevada fidelitat a la realitat.