El Sabadell allunya els rumors de fusió que hi ha hagut en els últims dies. En concret, sobre una possible operació corporativa amb Abanca, Unicaja o ambdues. El conseller delegat reconeix que té converses i contacte amb totes les entitats financeres de manera constant i llisca que aquests temes es tracten, però entén que ara no és el moment. "No hi ha cap perspectiva a curt i mitjà termini de qualsevol operació, i sens dubte enmig d'una opa seria un desordre terrible".
Així s'ha expressat aquest dimecres durant la seva participació en un fòrum empresarial, on César González-Bueno ha concretat que una fusió ara, afegiria "moltes complexitats a la valoració dels accionistes" que són les que han de decidir si acudeixen o no a l'opa del BBVA. "Parlem amb tots (els bancs) amb més o menys intensitat, però aquestes converses ens la guardem", agregava.
El CEO ha fet broma sobre l'opa, assegurant que si no surt, el primer que faran al banc "és una fiestecita", assegura que li ho han demanat els treballadors i no li quedaria "més remei". Des del punt de vista de negoci, presumeix que el Sabadell té ben traçat el camí i el banc té recorregut.
En aquest sentit, ha posat de relleu l'evolució del banc. "L'any 2020, el BBVA va tenir l'oportunitat de comprar aquest banc per 2.500 milions i ara val més de 12.000", reconeix que en aquell moment havien "coses de millorar i segueixen en aquest procés. Encara que ja han avançat molt i per exemple, han digitalitzat tot el negoci de part de particulars o han millorat l'especialització en banca d'empreses, que és "la joia de la corona".
Sabadell no parla de la CNMC ni la consulta pública
D'altra banda, el conseller delegat del Sabadell ha evitat donar la seva opinió sobre la decisió de la CNMC i la posterior consulta pública realitzada pel govern espanyol. En aquest sentit, recordava, que la primera autorització clau en l'opa va ser la del BCE. "En ser dos bancs rendibles no hi va haver objecció, com no pot ser de cap altra manera," comentava.
Després va passar en mans de la CNMC, que ha tardat un any a donar el seu veredicte i a tots se'ns ha fet una mica llarg." González-Bueno assegurava que hi ha hagut "anades i vingudes" perquè hi havia problemes de competència i per això va passar a fase dos. Després va donar llum verda a l'operació i ara està en mans del govern central, que ha de considerar circumstàncies d'interès general i prendre una decisió.
Sobre això no ha opinat, defensava que la funció del Sabadell "és la de vetllar pels interessos dels accionistes" i en això estan enfocats. Preguntat per la metodologia que va utilitzar la CNMC, que el propi banc català va considerar inadecuada'en el seu dia, comentava que és "aigua passada" i ara el banc respecta la decisió i mira cap endavant.
"El BBVA es queda sense la seva moneda de canvi"
Respecte al futur de l'opa, el CEO considera que no tindrà èxit pel que percep dels seus accionistes. Comentava que gairebé la meitat dels inversors del Sabadell són particulars i el 80% d'ells, clients. "Els entrevistem contínuament i no és agrada molt l'operació, no els interessa". Defensava, per tant, el valor del banc en solitari apuntant al valor de l'acció.
"Des del 29 d'abril de l'any passat (quan es va plantejar la fusió) els bancs espanyols no internacionals com CaixaBank, Unicaja o Bankinter, a més del Sabadell, s'han revalorat un 67% incloent dividends. El BBVA, un 35%. És el banc que menys s'ha revalorat a Espanya. Vol dir que el BBVA durant el transcurs d'aquest any s'ha quedat sense la seva moneda de canvi perquè quan ofereixes canvi d'accions per accions, et quedes sense moneda sense canvi".
I destacava que el Sabadell, en té una de les millors perspectives per part dels analistes i el mercat, que fins i tot veuen recorregut a l'acció, per sobre dels 3 euros. "Per tant, l'operació del BBVA no té preu, ni dividend i serà anecdòtic. Si decideixen els accionistes decidiran amb racionalitat", concloïa.